“KAHVELİ BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMLERİ” DEVAM EDİYOR

 Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen 'KahVeli Bilinçlendirme' eğitimlerinin yedincisi Osmangazi Mahallesi Hayme Ana Sultanevi’nde yapıldı. 

31 Mart 2018 Cumartesi 11:49
232 Okunma
“KAHVELİ BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMLERİ” DEVAM EDİYOR
banner15

 Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen 'KahVeli Bilinçlendirme' eğitimlerinin yedincisi Osmangazi Mahallesi Hayme Ana Sultanevi’nde yapıldı. 


  Eğitimler ile velilere ulaşılarak teknoloji ve madde bağımlılığı, güvenli internet kullanımı, zararlı alışkanlıklar ve kaliteli zaman geçirme gibi konularda bilgilendirmek hedefleniyor. Yine müdürlükçe düzenlenen güvenli internet bilinçli kullanım çalıştayı sonrasında elde edilen verilere göre rehber öğretmenleri tarafından velilere eğitimler veriliyor. Osmangazi Mahallesi Hayme Ana Sultanevi’ndeki velilere de Osmaneli 75. Yıl Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Elif Çimen, Osmaneli Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Ayşenur Üste tarafından farklı konularda sunumlar yapılırken merak edilenler cevaplandırıldı.

 Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, "Öğrencilerimizin babalarını, mesaileri sebebiyle eğitim kurumlarında misafir edemiyoruz, öğrenciler bizim için çok kıymetli. 'Eğitimde feda edilebilecek tek bir fert yoktur' ilkesiyle hareket ediyoruz. Bir öğrenci de olsa onu kazanmanın derdindeyiz. Bunun için bu eğitim faaliyetini düzenliyoruz. Mesai arkadaşlarının fedakarlık göstererek bu eğitimde görev alıyorlar. Onlara teşekkür ederim. Yeryüzünde insanoğluna eşit dağıtılmış en büyük servetin zaman olduğunu, bu zamanı sevdiklerimiz için de harcamanın önemlidir.  İnsanların, tanıdığı ve yakınında olan kişiler aracılığıyla madde bağımlılığına başlıyorlar, çocuklarımızın günlük hayattaki arkadaşlarını kontrol edebiliriz ama internetteki arkadaşlarını her zaman kontrol edemeyiz.

 Bu konuya özellikle dikkat edilmesi gerekiyor. Söz dinleyen, ‘Hayır’ demeyen çocukların anne babalar tarafından olumlu karşılanıyor ancak ortaokul çağına gelen bu çocukların arkadaşlarına da ‘hayır’ diyemiyorlar. ‘Kuzu gibi evlat yetiştirirseniz, koyun gibi güdülmesine zemin hazırlamışsınızdır’ sözünü hatırlatırım. Anne ve babaların çocuğun hayatında her şeyi düşünüp ona sorumluluk vermemesinin yanlış. Onun da bir birey olduğunu hissetmesi ve aldığı kararların sorumluluğunu taşımayı öğrenmesi gerekiyor. Veliler, çocuklarınızla konuşmalarını, onlara sevgilerini hissettirmelerinizi, çocuklarınızla oyun oynamalarını, onlara zaman ayırmalarını istiyorum. Çocuklar için zaman ayırarak eğitime katılan velilerimize teşekkür ederim” dedi.
  Etkinlik, eğitime katılan veliler tarafından katılımcı anketinin doldurulması, soruların cevaplanması, görüş ve önerilerin dile getirilmesiyle sona erdi. Etkinliğe Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Bilecik TOKİ İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Fikret Başak, Bilecik Kozabirlik İlkokulu Müdür Yardımcısı Ahmet Mercan, Bilecik Osmangazi Ortaokulu Müdürü Adem Eren, Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi Müdürü Fadıl Ağdağ, öğretmenler, veliler ve Bilecik Osmangazi Mahalle Muhtarı Yasemin Sezer katıldı.  

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle