GENÇ AŞÇI VE BARİSTALAR YARIŞTI

 Bilecik Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri arasında Genç Aşçılar Yemek Yapma ve Genç Baristalar İçecek Hazırlama Yarışması yapıldı.  

07 Mart 2018 Çarşamba 17:08
592 Okunma
GENÇ AŞÇI VE BARİSTALAR YARIŞTI

 Bilecik Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri arasında Genç Aşçılar Yemek Yapma ve Genç Baristalar İçecek Hazırlama Yarışması yapıldı.  


  Programa Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Bilecik İl Milli Eğitim Şube Müdürü Turan İpşiroğlu ve öğrenciler katıldı.

 Açılış konuşması yapan Bilecik Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Adem Avcu, ”Bu yarışmayı düzenleme amacımız, öğrencilerin derslerde edindikleri bilgi ve becerilerini sergilemelerine imkan vermek. Her iki dalda yarışmaya katılan öğrenciler başarılı olacağını, güzel yemek ve içecek kokteyllerinin ortaya çıkacağına inanıyorum” dedi. 


  Bu yıl 2’incisi düzenlenen Genç Aşçılar Yemek Yapma Yarışması ve Genç Baristalar İçecek Hazırlama Yarışması’na genç aşçılar dalında 9 öğrenci, genç baristalar dalında 8 öğrenci katıldı, yarışma renkli görüntülere sahne oldu.

 Jüri üyeliklerini Bilecik Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Çiğdem Yenice, Bilecik Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Meryem Avcu, Bilecik Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Serpil Seyrek ve Bilecik Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Tuncay Akman’ın yaptığı yarışmada jüri üyeleri seçim yapmakta büyük güçlük yaşadılar. 


  Yarışma sonunda yiyecek içecek hizmetleri alanı öğrencilerinin yaptığı pasta, sahnede Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş tarafından kesildi.

 Durmuş, “Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Yemekler ve içecekler çok başarılı ve güzeller. Bu yarışmanın bundan sonraki yıllarda da büyüyerek devam etmesi öğrencilerin yetişmeleri açısından önemli olacaktır” dedi.


  Öte yandan, dereceye giren öğrencilere ödülleri 16 Nisan 2018 tarihinde Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacak olan Turizm Haftası Kutlama Programı’nda verileceği bildirildi.

Son Güncelleme: 07.03.2018 17:23
Anahtar Kelimeler:
SporBİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle