ÇİFTÇİ EĞİTİMLERİ İÇİN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

 Bilecik’teki çiftçilere yönelik kurslar ile tarımda kadın girişimciliğinin güçlendirilmesi programının protokolü imzalandı.

10 Mart 2018 Cumartesi 11:53
176 Okunma
ÇİFTÇİ EĞİTİMLERİ İÇİN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

 Bilecik’teki çiftçilere yönelik kurslar ile tarımda kadın girişimciliğinin güçlendirilmesi programının protokolü imzalandı.

 


  Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ndeki imza törenine Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmettin Yoldaş, Bilecik İŞKUR İl Müdürü Ayhan Tozan, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve Bilecik El Sanatları Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Arslan katıldı.


  İmza töreni öncesi konuşma yapan Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmettin Yoldaş, “Bakanlığımız, İŞKUR ve Ziraat Odaları ile imzalanan protokol kapsamında ilimiz ve ilçelerimizde 2018 yılı için eğitim planlamaları yapılmaktadır. Planlanan bu eğitimler ile çiftçilerin bilgi ve tecrübelerini artırmak, yetiştiricilikte meydana gelen teknolojik gelişmelerden haberdar olmalarını, ayrıca daha kaliteli ve birim alandan daha fazla verim almalarını sağlamak amaçlanmaktadır. Bu eğitimlerde özellikle son yıllarda üretimde büyük paya sahip olan kadın çiftçilerimizin eğitilmesine büyük önem verilmektedir. Böylece kadın çiftçilerimizin kendilerine olan güvenlerinin artması, üretimde kadınlarımızın payının arttırılması ve kadın girişimci ruhunu canlandırılması ön planda tutulmaktadır. İmzalanan bu protokollerin ve yapılacak eğitimlerin ilimiz, ilçelerimiz ve ülke tarımına katkı sağlamasını diler, hepinize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.


  Bilecik İŞKUR İl Müdürü Ayhan Tozan ise yaptığı konuşmada, protokolün teknik yönlerinden söz etti. Tozan, “Bu proje Bilecik ili genelinde çok geniş kapsamlı bir proje olup tüm ziraat odalarımızın katılımı ile gerçekleşmektedir. 12 Kursta toplam 419 çiftçiye eğitim verilecektir. Bu kurslara katılan vatandaşlarımıza günlük 20 TL ödeme yapılacak, genel sağlık sigortaları ise tarafımızca yatırılacaktır. Bunun yanı sıra kadın girişimciliğini artırmak amacıyla 75 kişiye eğitim verilecektir. Ayrıca kırsalda yaşayan halkımızın çocuklarına yönelik ise 3 adet 75 kişilik yatılı eğitimlerimiz olacaktır. Böylece il genelinde geniş katılımlı bir eğitim seferberliği gerçekleştirmiş olacağız” dedi.
  İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise konuşmalarında eğitimin önemine vurgu yaptı. Durmuş “Eğitim yalnızca 0-18 yaş grubunda değil 18 yaş üzerinde de Hayat Boyu Öğrenme kapsamında devam etmektedir. Dünyanın bu kadar hızlı değiştiği bir dönemde eski usul üretimlerle devam edilemez. Çok emeğin harcanıp az gelirin elde edildiği dönemden az emekle çok ürün elde etmek gerekmektedir. Bu da ancak eğitimle mümkün olacaktır” ifadelerine yer verdi.
  Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle