BİLECİK'TE ADAY ÖĞRETMENLERE SEMİNER VERİLDİ

Bilecik’te, aday öğretmenlere “Türkiye’de Demokrasi Serüveni ve 15 Temmuz Süreci Semineri” verildi.

14 Aralık 2016 Çarşamba 14:37
698 Okunma
BİLECİK'TE ADAY ÖĞRETMENLERE SEMİNER VERİLDİ
banner15

   Bilecik’te, aday öğretmenlere “Türkiye’de Demokrasi Serüveni ve 15 Temmuz Süreci Semineri” verildi.  

 

 

  Bilecik Merkez Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Aday Öğretmen Yetiştirme Programı’nı daha önce tamamlamış olan veya programa devam eden aday öğretmenlere, “Türkiye’de Demokrasi Serüveni ve 15 Temmuz Süreci Semineri” verildi. Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün yazılarına istinaden gerçekleştirilen seminere, 30 öğretmen katıldı. Eğitim görevlisi olarak ise İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bektaş Uçkun ve Maarif Müfettişleri Başkanı Ramazan Gözen görev aldı.

 

 

    İl Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan Kaba’nın açış konuşmasıyla başlayan seminerde ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Osmanlı'dan günümüze ülkedeki demokratikleşme süreci hakkında bilgiler verdi. Seminerinin ilk bölümünde Osmanlı tarihinde ilk meydana gelen darbe olayından Cumhuriyet Dönemi’ne kadar olan süreç hakkında açıklamalarda bulundu. İkinci bölümde ise Cumhuriyet Dönemi gerçekleştirilen askeri müdahaleleri irdeleyen Durmuş, son darbe girişiminin ise 15 Temmuz'da hep beraber yaşanıldığını söyledi. Bu girişimin, halkın topyekun karşı durması ve devletine sahip çıkması sayesinde başarısızlığa uğratıldığını belirtti. 

 

 

  Tüm darbe girişimlerinin yöneticilerin baskıcı olduğu gerekçesiyle suçlanarak başlatıldığını anlatan Fazilet Durmuş, daha sonra ise ülkenin demokratik kazanımlar açısından, sosyal, siyasi ve ekonomik açıdan büyük zararlara uğradığını ve bunların telafi edilmesinin yıllar, hatta on yıllar aldığını söyledi. 15 Temmuz kalkışmasının, Türkiye’nin ilerleyişini hazmedemeyen çevreler ve onların işbirlikçisi terör örgütleri tarafından planlandığını, ancak milletin bu girişime hak ettiği cevabı verdiğini söyledi. Durmuş, 15 Temmuz şehitlerini rahmet ve minnetle andığını, gazilere acil şifalar dilediğini ifade etti. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bektaş Uçkun, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki demokrasi zaferinin Türk tarihindeki önemi konusundaki seminerini sundu. Seminer, öğleden sonraki oturumda Maarif Müfettişleri Başkanı Ramazan Gözen’in, demokratik bir toplumun oluşumunda öğretmenlerin ve okulların rolü konusundaki sunumunun ardından sona erdi.

Son Güncelleme: 14.12.2016 14:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle