ZURNANIN ZIRT DEDİĞİ YER

  Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan dün AK Parti grup toplantısında partililere seslendi. Konuşmasında  en can alıcı bölümü, "2019 Mart’ı için kendimize en doğru yol haritasını belirleyeceğiz. Kimse ‘bu benim yakınımdır, bu benim şuyumdur’ diye bize aday teklifiyle gelmesin" sözleri oldu.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
03 Ekim 2018 Çarşamba 16:17
1140 Okunma
ZURNANIN ZIRT DEDİĞİ YER

  Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan dün AK Parti grup toplantısında partililere seslendi. Konuşmasında  en can alıcı bölümü, "2019 Mart’ı için kendimize en doğru yol haritasını belirleyeceğiz. Kimse ‘bu benim yakınımdır, bu benim şuyumdur’ diye bize aday teklifiyle gelmesin" sözleri oldu.

"HALKINA TEPEDEN BAKAN, GURUR VE KİBİR ABİDESİ ADAMLARI BİZE GETİRMEYİN"

  Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönemin ilk grup toplantısını yaptı. Yani, başkanlık sisteminin ilk toplantısıydı. Erdoğan, AK Parti grubunda yerel seçimlere ilişkin ilk kez bu kadar net bir şekilde kriterleri ortaya koydu. Bakanların ve milletvekillerinin gözlerinin içine baka, baka, " Kimse ‘bu benim yakınımdır, bu benim şuyumdur’ diye bize aday teklifiyle gelmesin. Halkına tepeden bakan, gurur ve kibir abidesi adamları bize getirmeyin. Yerel seçimlerde aday belirlerken ehliyet ve liyakat en büyük kriterimiz olacak” dedi. 

"ADAYLARIN PARTİDE BİR EMEĞİ OLACAK"

 Ancak dikkatinizi çekmiştir, “Birikimi ve projeleri ile hizmet etmeye uygunluk arz etmesi şartıyla AK Parti’nin kapıları herkese açık” ifadesini ilk kez kullandı. Buraya bir mim koyun. Bu sözleri ile Erdoğan Bakanlar Kurulu’nu çoğunluğunu siyasetten değil, AK Parti kadroları dışından seçtiyse belediye başkan adaylarını da belirlerken elini geniş tutmak istediğin anladık. Ardından "Bize tevazu ehli isimler getirin. Halkına tepeden bakacak isimler getirmeyi. Gurur kibir abidesi insanları getirmeyin. İşini iyi yapan davayı hazmetmiş isimleri getirin" dedi. Sonra da adayların partide emeği olması gerektiğini vurgulayan Erdoğan,"Hiç ilgisi olmamış ama seçime gidiyoruz onu da buradan aday yapalım, hayır emeği olacak" dedi. 

4 ANKET YAPILDI

  AK Parti şu ana kadar belediye başkan adaylarını belirlemek için 4 ayrı anket düzenledi. Bu anket sonuçlarında olumsuz çıkan yerlerde belediye başkanını belirlemek için partili olmayan, halkın içinde karşılığı olan, sevilen sayılan kişilere de teklifler götürecek. Tüm bunları Cumhurbaşkanı Erdoğan Kızılcahamam kampımızda kurmayları ile enine boyuna konuşacak. Şimdi gelelim Bilecik'e. "2019 Mart’ı için kendimize en doğru yol haritasını belirleyeceğiz" diyen Erdoğan, Bilecik'te ne gibi strateji oluşturacak. Bilecik'te mevcut başkanlar ile yola devam mı edecekler, yoksa başka yüzler mi aranacak.

NÖBETÇİ ADAY ADAYLARI NE YAPACAK

 Yeni yüzler arayacak derken, bir de nöbetçi aday adayları var. Her seçimde bıkmadan usanmadan  aday adaylıkları koyan ama ne hikmetse hiç aday gösterilemeyen yüzler var. Bakalım bu yüzler 2019 Mart ayında tekrar aday adayı olacak mı.

BAYRAĞI İYİ TAŞIYOR AMA

Mevcut Başkan Nihat Can, Milletvekili Selim Yağcı'dan aldığı bayrağı taşıma gayretinde. Yarım kalan tüm projeleri Mart ayına kadar bitirme derdinde. Tekrar belediye başkanlığı için en büyük aday olmasına rağmen zannedersem o da rahat değildir. Başkan Can'ı 30 Mart 2019 seçimlerinde nöbetçi aday adayları yanı sıra sert rakipler bekleyecek. Geçmiş dönemde  "milletvekili adayımız sensin" diyerek son dakika başka adayla yola devam AK Parti yerel seçimlerde ne gibi yol çizecek bakacağız ve göreceğiz.  Burada büyük rol tabi ki de AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Bilecik Milletvekili Selim Yağcı'ya düşecek..................

Son Güncelleme: 03.10.2018 16:22
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle