COVİT-19 SIRLARI VE AŞI BİR MUAMMA MI ?

  Biliyorsunuz son zamanların gündemi  sosyal hayatımızı felç eden Çin'in Wuhan kentinden ortaya çıkıp tüm dünyaya yayılan ve kasıp kavuran korana virüsü ele geçirdi.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
06 Nisan 2020 Pazartesi 11:41
1185 Okunma
COVİT-19 SIRLARI VE AŞI BİR MUAMMA MI ?

  Biliyorsunuz son zamanların gündemi  sosyal hayatımızı felç eden Çin'in Wuhan kentinden ortaya çıkıp tüm dünyaya yayılan ve kasıp kavuran korana virüsü ele geçirdi.

Dünya sağlık örgütü "pandemi" yani salgın olarak ilan etti. Fakat geçen ilgimi çeken garip bir haber okudum. ve kendimce sorguladım. Tarihçi yazar Oktan Keleş'in çalışmalarında ele aldığı konular doğrultusunda bu salgın ortaya çıkmadan önce Amerikan ve Avrupa ordusu ortak tatbikatı Avrupa’da yapacaktı. Toplamda 20 bine yakın Amerikan askeri Avrupa birliği üyesi olan ülkelere dağıldılar. İşin ilginç tarafı burada aslında dünya sağlık örgütü pandemi ilan etmesine rağmen bu askerler burada kalmaya devam etti ve hala kalmaya devam ediyorlar ilginç gerçekten.Neyse tatbikat ertelendi ama garip şekilde üstüne birde 25 bin Amerikan  askeri daha Avrupa'ya gönderildi. Alman gazetecilerin Trump'a sorduğu şu sorudan ziyade cevabi gerçekten düşündürücü idi gerçekten. Soru "Bu virüs sebebiyle her gün Avrupa'da yüzlerce kişi ölürken Amerikan askerleri nasıl etkilenmiyor ve  etkilenmeyecek?" Trump'ın verdiği cevap: "Endişelenmeye gerek yok askerlerimizin hepsi bu virüse karşı bağışıklık kazanmış durumda." Aynı soru Amerikan Kuvvetleri Komutanına soruldu O’da farklı bir cevap vermedi. Şimdi tüm bu söylemler doğrultusunda tüm dünyada hala virüse karşı aşı çalışmalarını ve sonuçlarını sorgulamamıza neden oluyor.

-----------------------------------------------------------------------

Bu Avrupa'da dolaşan askerler nasıl oluyor da Trump'ın dediği gibi bağışıklık kazanmış oluyor. Madem bu virüs özellikle yaşlıları daha çok etkiliyorsa, 73 yaşındaki Trump nasıl halkın arasında, seçmenlerinin elini sıkarak, seçim kampanyasını nasıl yürütüyor? Trump aşı mı oldu? Eğer aşısı bulunduysa neden duyurulmuyor. Bu kadar çabuk yayılan bir virüs zengin fakir ayırt etmeden anında yapışıyor ama Trump ve Amerikan askerlerine neden bir şey olmuyor? Haberde  geçen bir diğer ayrıntıları şu şekilde toparlarsak kasım ayında Amerika'da başkanlık seçimi var ve Trump ve Amerika'nın derin devleti arasında da çekişme olduğu aşikar. Bu durumda Trump’u istemeyen güçler arasında Amerika bu virüsü Çin'e yayarak ve Çin'in kültürel beslenme alışkanlığını, yaşam tarzını gerekçe gösterdi. Tüm dünya Çin'i suçlayacaktı,  ve öyle de oldu. Dünya'ya bunu göstermek için bir yazılı oyun oynatılıyor. Avrupa'nın bir kısmı cezalandırılarak özellikle İtalya ve İspanya'ya asıl efendisinin kim olduğu öğretiliyor aslında. Hatırlayın! 2019, 1 Kasımda Çin 5G teknolojisini açıkladığında ve daha ucuza Dünya'ya sunacağını söylediğinde Avrupa'nın ve Amerika'nın tüm uyarılarına rağmen bu teknolojiyi Çin’den ilk İtalya alacağını duyurmuştu. İtalya'ya çok büyük tehditler yapan Amerika, İtalya'yı bu kararından vazgeçiremedi. Birkaç Avrupa ülkesi de İtalya'nın yanında yer alarak Çin'den bu teknolojiyi alacağını duyurdu. İşin sadece ekonomik yönüne bakarak analiz yapmak doğru değildir. Çin'in ucuz iş gücünden bütün Avrupa faydalanmaktadır bu tartışılmaz bir gerçektir. Bütün ünlü markalar zaten Çin'de,  doğrudan Çin'in ucuz iş gücünden faydalanmaktadır. Maalesef Bu virüs, tüm Avrupa'nın ve diğer dünya ülkelerinin ekonomi şah damarını kesti. Olan  bu virüse yakalanan ve ölen insanlara oldu ve olmaya devam ediyor maalesef.  Aslında şu açıdan bakarsak eğer Üst planlar, alt planları doğurur ve devreye sokar. Üst plandan kastım bu virüs Çine ekonomik darbe gibi gözüksede Amerika asıl 5G konusunda korkusu şu  diyebiliriz : ; ABD, “echelon” teknolojisiyle yani (Büyük Kulak) tüm dünyayı uydu, cep telefonları, kamera sistemleri dâhil aklınıza gelmeyecek birçok yan ekipmanla bu sistem sayesinde dinliyor ve gözetiyordu. İşte Çin’in 5G teknolojisi,  bu sisteme perde yaparak zaafa uğratacak ve ABD'nin tekelinden çekip alacak bir teknolojiydi. Asıl korkuları buydu. Bu yüzden ülkemizde de dahil bilgili yada bilgisizce Şöyle zararlı,  şöyle kanser yapacak, şöyle özel mahremiyet delinecek vs. Sanki camilerin minarelerindeki, ve her mahalle de bulunan baz istasyonları bunları yapmıyormuş gibi. Sanki şu anda  gözetim, dinleme olmuyormuş gibi. Tüm bunları 5G yapacakmış gibi, insan zihnine empoze ettirdiler. . Bu virüs operasyonuyla ilk 5G'ye geçmeyi Çin'den almaya çalışan İtalya ve O'na uyan ülkelerle şu anda cezalandırılmaktadır aslında.

------------------------------------------------------------------------

ABD Başkanı Trump durmadan açıklama yapıyor, tweet atıyor. Ben ve Biz diyor. "Ben" kelimesinden kendini kastederek, "Biz" kelimesinden de derin güçleri kastederek; “müdahale etmeseydik Dünya'da milyonlarca insan ölecekti, “diyor ve ekliyor. “Çok yakında güzel gelişmeleri duyuracağım, önlemleri 30 Nisan'a kadar uzattık müjde vereceğim.” Şimdi düşünün! Ne önlemi aldılar? Gelişme ne? Tabii ki planları tıkır tıkır işliyor. Düşünün; Aşı bulunmuşsa daha doğrusu önceden planlanmış olarak zaten var olan aşı, bu güçlerin elinde ise bir başkasına aşı buldururlar mı? Planlarına ortak olurlarsa belki. Yani kısacası aşı mevcut sadece ilanı beklemektedir. İlan edilene kadar olan süreçte de plan işletilmekte. Aslında bakacak olursanız Amerika bunu kendi ülkesinde de uyguluyor.  Dikkat ederseniz burada mesele 2ye ayrılıyor Kasım’da Amerika’da seçimler var. Kurtarıcı Trump mı olacak yoksa Trump’ı istemeyen ABD derin güçleri mi? Bu çekişme Amerika halkının da aleyhine, çünkü senaryo uzatılırsa Dünya’ya verilen korku daha da katlanır. Sonuçta; bundan yine şer güçler nemalanır. Kurtarıcı yine kendileri olacaktır bu durumda.  Yine geçen sene dünya sigortacıları: “Artık yaşlıların sağlık giderlerini karşılayamıyoruz. Bunlar uzun yaşıyor, zorlanıyoruz ve buna bir çözüm gerekir.” Dediklerinde, Trump: “Meraklanmayın biz çözümü bulduk.” demişti.  Acaba çözüm bu virüs müydü.Biliyorsunuz  bu virüs en çok yaşlıları ve kronik rahatsızlığın olanları tehdit ediyor. Ölenlerin çoğu da bu yaşlı ve kronik rahatsızlığı olanlar oluşturuyor. Bence bu işler yakında bitecek korkmayın ama tedbirleride elden bırakmayın bir süre daha evde kalın ve çalışmak zorunda olanların hayatını zorlaştırmayalım bir süre daha dişlerimizi sıkalım ve sabırla bitmesini bekleyelim yakında bitecekte. Oktan Keleş’in dediği gibi “Dünya korona günü, anma günü” filan ilan ederler günün sonunda. Umarım çok fazla kayıp vermeyiz bu durumun sonunda biz her şeye rağmen tedbirlerimizi sakın bırakmayalım. 

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle