BİLECİK VE TRAFİK KARMAŞASI

  Ben doğdum doğalı Bilecik hep aynı , trafik hep aynı idi. Ama son 2 yıldır tabiri caizse Bilecik’te trafik arap saçına döndü.  Birde son günlerde mesai saatlerinde devre dışı bırakılan trafik ışıkları sorunumuz baş gösterdi. Trafik ışıklarının kapatılma sebebini trafik polislerine sorduğumda idareciler tarafından trafik akışını hızlandırmak için alınan bir karar olduğunu bana söylediler.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
30 Ekim 2020 Cuma 14:28
1642 Okunma
BİLECİK VE TRAFİK KARMAŞASI
banner15

  Ben doğdum doğalı Bilecik hep aynı, trafik hep aynı idi. Ama son 2 yıldır tabiri caizse Bilecik’te trafik arap saçına döndü. 

 Birde son günlerde mesai saatlerinde devre dışı bırakılan trafik ışıkları sorunumuz baş gösterdi. Trafik ışıklarının kapatılma sebebini trafik polislerine sorduğumda idareciler tarafından trafik akışını hızlandırmak için alınan bir karar olduğunu bana söylediler. Peki bu karar trafik akışını gerçekten hızlandırıyor mu? Hızlandırıldığı düşünülse de maalesef hızlandırmıyor. Aksine yol verme tartışmaları , geçiş üstünlüğü gibi sorunları beraberinde getiriyor. Her akşam saat 17:00 ile 17:30 arasında Atatürk Caddesini Sanayi rampasından Karayolları Kavşağına kadar kullanıyorum. Her akşamda ufak çaplı bir kaza atlatıyoruz. Özellikle Özel İdare Kavşağı tam bir trafik karmaşası. Kimse kimseye yol vermiyor. Durup duramayacağını düşünmeden yan yollardan aracın önüne çıkıyorlar. Trafik ışıklarının kapatılması sonucu büyük bir kaza olsa bunun sorumluluğunu kim üstlenecek? Peki bu trafik ışıklarını kapattığınız zaman ışık olan yerlere 1 er tane trafik polisi gelse ve akışı onlar yönlendirse daha akıcı bir trafik sağlanmaz mı?

 Ayrıca sabah 07:30 ile 08:30 arası ışıklar çalışırken de Tepebaşı taksi durağından Özel İdare kavşağına kadar inanılmaz bir kuyruk oluyor. Bunun için bir çalışma yapılamaz mı? Özellikle şehir merkezinden sanayi istikametine doğru olan şeritte araç parklarından dolayı maalesef tek şerit olarak ilerleyebiliyorsunuz. Sabah erkan saatlerde ve gece belirli saatten sonra hamsu köprüsü üzerine bile park etmiş araçlar oluyor. Aynı şeyi tepebaşı kavşağı ile Atatürk heykeli arasında her iki şerit içinde söyleyebiliriz. Maalesef dörtlerini yakıp ikinci şeride park eden araçlar yüzünden trafik tek şerit olarak işlemekte.

Şu an acil olarak çözüm bulunması gereken en önemli iki sorun Atatürk Caddesini rahatlatacak alternatif bir yol üretmek ve çarşı içerisinde anayol üzerindeki park sorununa çözüm bulmak. Gelelim Yöneticilerimiz tarafından değerlendirilmesini düşündüğüm konulara :

1-Yapım yılını bilmediğim eski Hamsu Köprüsü ne kadar sağlıklı ve daha ne kadar trafik akışı için yeterli olacak yada daha ne kadar ayakta kalabilecek. Gerekirse hamsu körüsünün altından gelen suyun m3 hesabı yapılarak taşıyabileceği yükseklikte köprülerin altı doldurulmalı ve köprülere bağımlılığımız ortadan kaldırılmalıdır.   

2-Kongre Merkezi ‘ni geçtikten sonra üst geçidin başladığı yokuş alınarak (askeriyenin altındaki Eski Bursa Caddesi) yola 1’er şerit ilave edilip 3 geliş ve 3 gidiş şekline çıkarılabilir. Ayrıca hamsu köpsürüne  gelmeden köprünün yanından karşıdaki şelale park oradan kaldırılarak bir viyadük bağlantı yolu yapılabilir. Çarşı merkezinde işi olmayan araçları direk olarak koza okulunun önünden yukarıya ayırmış olursunuz.

3-Atatürk caddesi üzerinde anayol kenarlarına kesinlikle park edilmek yasaklanmalı. Bunu sağlayabilmek içinde merkezdeki araç yükünü hafifletebilecek otoparklar inşa edilmeli. Yolcu indirecek olan , bankamatikten para çekecek olan kişilerde emniyet şeridine girerek dörtlerini yakıp en fazla 5 dakika gibi bir sürede araçlarını tekrar emniyet şeridinden kaldırmaları sağlanmalıdır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 2020-10-30 18:16:27

Bence en güzeli geleceği düşünüp Müftülüğün önünden başlayarak Hamsu vadisine ve hatta Şeyh Edebali kültür kongre merkezine kadar ana trafik yer altına alınmalı.
Yada alternatif olarak çarşı caddesi gidiş, üstteki anayol dönüş şeklinde tek yön uygulaması olmalı. Tabiki aşırı araç park etmek kesinlikle kısıtlanmalı.

Avatar
süper 2020-10-31 00:13:10

abi çözümleri de bulunan bi yazı olmuş. fakat ne hikmetse kimse adım atmıyor.

Avatar
Bilecik11 2020-11-01 16:37:37

Tebrikler , yerel medyanın yapması gerekende bu, lütfen şehrin sorunlarını gündeme getirmeye devam ediniz, trafik, halk otobüsünün olmayışı, AVM eksikliği, özel hastanenin olmayışı, tarih turizminde gerekli atılımın sağlanamaması vb.

Avatar
yavuz 2020-11-02 11:33:18

hızlı trenden gelen ve küçük sanayi arkasından yeni hastaneye bağlanan bir çevre yolu projesi vardı acaba ne oldu bu gerçekleşirse

banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle