İL GENEL MECLİS NİSAN AYI 2. BİRLEŞİMDE SEÇİM RÜZGARI ESTİ

Bilecik İl Genel Meclisi Nisan ayı ikinci birleşiminde 2 asil katip üyesi, İl Encümen ve Komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

05 Nisan 2016 Salı 08:59
1602 Okunma
İL GENEL MECLİS NİSAN AYI 2. BİRLEŞİMDE SEÇİM RÜZGARI ESTİ
banner15

  Bilecik İl Genel Meclisi Nisan ayı ikinci birleşiminde 2 asil katip üyesi, İl Encümen ve Komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

 

 

Bilecik İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonunda Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler Başkanlığında yapılan Nisan ayı ikinci birleşiminde 2 asil katip üyesi, İl Encümen ve Komisyon üyeleri seçimleri yapıldı. İlk olarak toplantı 2 asil katip üyelerin seçimiyle başlandı. Ak Parti Grubu 2 asil katip üyeliği için Nihal Arslan ve Hakan Özkan'ı aday gösterdi.

 

 

 İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler'in Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Cumhuriyetçi Hareket Partisi (CHP) ' ye adaylarının olup olmadığı sordu. Bunun üzerine söz alan Bozüyük MHP Genel Meclis Üyesi İsmail Zeki Uyanık 4-10 Nisan Polis Haftasını ardından 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutlayarak, oturuma beş dakikalık ara verilmesini talep etti. Talebinin kabul edilmesiyle oturuma beş dakika ara verildi.

 

 

MECLİS BAŞKANI OĞUZ SERTLER'İN ARA BOYUNCA MUHALEFET GRUBU ODASINDAN ÇIKMADI

 

 Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler'in ara boyunca muhalefet grubu odasından çıkmaması gözlerden kaçmazken ara bittiğinde MHP ve CHP 2 asil katip üye için aday çıkarmadı. 2 asil katip üye seçimlerinde tüm meclis üyelerinin oyunu alan Nihal Arslan ve Hakan Özkan asil katip üyeler oldular. Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler Nihal Arslan ve Hakan Özkan'a “hayırlı olsun” temennisinde bulunurken, MHP ve CHP gruplarını centilmen hareketlerinden dolayı kutladı.

 

 

“BİR SİZDEN, BİR BİZDEN OLSUN”

 

Nisan ayı ikinci birleşimi Meclis 2 yedek katip üyelerin seçimleri ile devam etti. Ak Parti grubundan MHP grubuna ''Bir sizden, bir bizden olsun'' denmesi üzerine Ak Parti grubu Necati Keser’i, MHP grubu ise Orhan Uğur'u önerdi. Yapılan oylama sonucu adayların belirlenmesinden önce ''Bir sizden, bir bizden olsun'' denmesine rağmen AK Parti üyesi Necati Keser 20, MHP Üyesi Orhan Uğur ise 17 oy aldı.

 

 

MHP VE CHP ADAY ÇIKARMADI

 

 İki yedek katip üyelerinde seçilmesinin ardından Encümen Üyeleri seçilmek üzere AK Parti grubu Mayir Küçük, Hakan Özkan ve Necati Keser'i önerdi. Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler MHP ve CHP'ye adaylarını sorduğunda MHP grubu meclise 10 dakika ara istedi. 10 dakikalık ara sonrasında MHP ve CHP aday çıkarmadı. Oylama sonucunda Mayir Küçük 11, Hakan Özkan 11 ve Necati Keser 11 oy alırken, 9 tane boş oy kullanıldığı görüldü.

 

 

MECLİSE BASKETBOL MAÇI GİBİ DEVAMLI ARA VERİLDİ

 

 Meclisin gündemine göre komisyon üyeleri seçilmeye başlanmadan oturuma 15 dakika ara verildi. Ara sonrasında ilk olarak Plan ve Bütçe Komisyonu'na AK Parti'den Ertuğrul Torun, Nizamettin Çam, Ali Şenel ve Hasan Hüseyin Çelik olmak üzere dört kişi, MHP grubundan Ahmet Eren, Tevfik Özütürk olmak üzere iki kişi, CHP grubundan Turgay Yılmaz olmak üzere bir kişi önerildi. Plan ve Bütçe Komisyonu'na önerilen isimler oy birliği ile kabul edildi.

 

 

 Ardından, İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na üye seçimi yapıldı. AK Parti grubu Mahir Küçük, Nihal Arslan, Necati Keser ve Serkan Yıldırım olmak üzere dört kişi, MHP grubu Osman Varolu ve Haluk Filizli olmak üzere iki kişi, CHP grubu ise Hikmet Turhan olmak üzere bir kişi önerdi. Önerilen kişiler oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyon üyeliğine kabul edildi.

 

 

 Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu'na AK Parti grubu Nizamettin Çam, Hakan Özkan ve Hasan Hüseyin Çelik olmak üzere üç kişi, MHP grubu İsmail Zeki Uyanık ve Orhan Uğur olmak üzere iki kişi önerildi. Önerilen üyelerde oy birliği ile kabul edildi. Çevre ve Sağlık Komisyonu'na AK Parti grubundan Ertuğrul Torun, Ahmet Bulur ve Serkan Yıldırım olmak üzere 3 kişi, MHP Grubundan İsmail Zeki Uyanık ve Orhan Uğur olmak üzere iki üye önerildi. Önerilen üyeler oy birliği ile kabul edildi.

 

 

 Araştırma ve Geliştirme Komisyonu için Ak Parti Grubu Nizamettin Çam, Serkan Yıldırım ve Mayir Küçük' ü önerirken MHP Grubu Ahmet Eren ve Haluk Filizli'yi önerdi. Önerilen bu komisyon da oy birliği ile kabul edildi. Tarım ve Hayvancılık Komisyonu'na Ak Parti grubu Ali Şenel, Hakan Özkan ve Nihal Arslan'ı önerirken, MHP Grubu Mehmet Yılmaz ve Tevfik Özütürk'ü önerdi. Bu komisyonda oy birliği ile kabul edildi.

 

 

 Son komisyon olarak Sanayi ve Ticaret Komisyonu'na AK Parti grubundan Hakan Özkan, Nizamettin Çam, Hasan Hüseyin Çelik olmak üzere üç kişi, MHP grubundan ise; İsmail Zeki Uyanık ve Osman Varolu olmak üzere iki kişi önerildi.

 

 

 Bu komisyon üyeleri de oy birliği ile kabul edildi. Tüm komisyonların seçimiyle Nisan ayının ikinci birleşimi son buldu. Bilecik İl Genel Meclisi Nisan ayı üçüncü birleşiminin yarın Bilecik İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda saat 10.30'da yapılacağı öğrenildi.

 

 

Öte yandan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, meclis öncesi AK Parti gurubunu ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Başkan Yağcı’ya AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık’ta eşlik etti.

 

Son Güncelleme: 05.04.2016 08:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle