ARALIK AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Belediyemiz Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı küresel salgın tedbirleri kapsamında maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyularak yapıldı.

04 Aralık 2020 Cuma 13:26
96 Okunma
ARALIK AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
banner15

Belediyemiz Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı küresel salgın tedbirleri kapsamında maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyularak yapıldı.

Belediyemiz Metristepe Kültür Merkezi çok amaçlı salonunda yapılan toplantıda Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Talat Bakkalcıoğlu Başkanlığında 4 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıda ilk olarak 2021 Yılı Belediye Meclisinin aylık tatilinin belirlenmesi konusunun görüşülerek aylık tatilin Temmuz ayında yapılması oy birliği ile kabul edildi.

Ardından “5393 Sayılı Kanunun 18. 48. ve 49. Maddeleri ve Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik’in 1.maddesine göre Boş Kadro Unvan ve Dolu Kadro Derece değişikliği konusu görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi. Ardından “3194 sayılı İmar Kanunun 8.maddesi (b) fıkrasına, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c) fıkrasına istinaden; Bozüyük İlave Revizyon İmar Planı Plan Hükümlerinde ilave yeni maddeler eklenmesi, bazı maddelerin çıkarılması ve bazı maddelerde değişiklik yapılması için hazırlatılan imar planı değişikliği talebinin görüşülmesi konusu da oy birliği ile İmar Komisyonuna sevk edildi.


Toplantıda Belediye Başkanımız Mehmet Talat Bakkalcıoğlu gündem maddelerinin ardından Kasım ayı meclis toplantısında AK Parti Belediye Meclis Üyeleri tarafından yöneltilen soruları cevapladı. Başkanımız Bakkalcıoğlu “Fabrikalardaki atık su ücreti ile ilgili sehven yapılan yanlışın komisyonda düzelmesine nezaket göstererek teşekkür ettim. Daha sonra kaç para zarar edildi diye bir soru geldi. Zarar yok arkadaşlar. Zarar olması için uygulamaya geçmek lazım. Bu sehven hata düzeltildiğinde ilk mecliste tamamlanma şansı var. Ayrıca fabrikalardan artezyenlerden aldığımız atık su uygulamasından da ayrıca 1 milyon 122 bin lira gibi bir tahsilatımız var” dedi. Su Kanalizasyon Müdürlüğü’nün bütçeleri ile ilgili de bilgi veren Başkanımız Bakkalcıoğlu “Buradaki uçuk rakam farklı rakam 2018’deki. 2018 yılında biliyorsunuz taşerondan geçen personeller var. Bu 5 milyon küsür liralık 2019’daki bütçede 1 milyon 258 bin liralık personel A.Ş.ya geçen kişilerin Su Kanalizasyonda gösterilmesi nedeniyle ödenek şişmiş. Ayrıca 1 milyon 652 bin liralıkta müteahhitlik hizmeti var.

Biz 2 senedir özellikle Müteahhit kullanmıyoruz. Kendimiz yapıyoruz. 2020 yılını sıfır müteahhit harcaması ile tamamladık. O eski yıllardaki müteahhit ödemeleri bizim dönemimizde yok artık” dedi. Ardından belediyenin gelir kaybının nasıl olduğunu TEDES ve BIOSUN firmaları ile yapılan sözleşmeler ile açıklayan Başkanımız Bakkalcıoğlu; TEDES’le 2015 yılında 10 yıllık yapılan sözleşmede kesilen her 100 tl. cezanın 5 tl.si belediyeye gelirken bunu 2 katına çıkarttıklarını, Biosunla yapılan sözleşmenin bir imtiyaz sözleşmesi olduğunu, yapılan sözleşmede belediyeden bertaraf ücreti alınmasına rağmen çöplerin bertaraf edilmediğini, çöplerin vahşi depolama sahasına döküldüğünü, bu konu ile ilgili başlattıkları mahkeme sürecinin ardından firma ile anlaşarak belediye bütçesine Biosun firmasından 2.075.000 tl geri alarak belediye bütçesine gelir sağladıklarını, Haziran ayından beri vahşi depolama sahasının kullanılmadığını çöplerin toplanarak Kızıldamlar’a götürüldüğünü, bu yapılan sözleşme gereği 2015-2016- 2017-2018 yıllarında belediyenin toplam zararının 5.000.000 tl olduğunu söyledi.

Son Güncelleme: 04.12.2020 13:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle