VİZYON PROJEYE VATANDAŞ KARAR VERECEK

Bilecik’in Bozüyük ilçe merkezinde yer alan Hal Meydanına yapılacak projeyi bizzat Bozüyüklüler kendileri oylayarak seçecek.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
10 Haziran 2018 Pazar 13:34
1065 Okunma
VİZYON PROJEYE VATANDAŞ KARAR VERECEK
banner15

  Bilecik’in Bozüyük ilçe merkezinde yer alan Hal Meydanına yapılacak projeyi bizzat Bozüyüklüler kendileri oylayarak seçecek.


 Konya Selçuk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan 23 adet Hal Meydanı projesi bugün Kapalı Pazaryerinde açılan sergi ile Bozüyüklülerin beğenisine sunuldu. Cumartesi ve salı günü açık olan Hal Meydanı Projeleri Sergisini gezerek projeleri inceleyen vatandaşlar, projeleri değerlendirerek beğendiklerine oy verecek. Bu şekilde en beğenilen proje seçilerek Hal Meydanına uygulanacak.


 Kapalı pazaryerinde düzenlenen sergi açılışına Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Konya Selçuk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri Hüseyin Başer, Sami Kalfaoğlu ve Haluk Hüsnü Korkmaz, Konya Selçuk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Öğrenci proje stantlarını tek tek gezen Başkan Bakıcı, öğrencilerle görüşerek projeleri hakkında bilgi aldı. Her biri birbirinden bağımsız ve farklı tasarlanan projeler içerisinde en beğendiklerini seçen Başkan Bakıcı oylarını kullandı.

 Burada kısa bir konuşma yapan başkan Bakıcı “Bugün bizim için, Bozüyük için gerçekten çok ehemmiyeti olan, vizyon proje dediğimiz Bozüyük’ün şehir meydanının tasarlanmasının organizasyonunda buluştuk. Bu önemli projemiz için hocalarımız sayesinde genç kardeşlerimiz de hassasiyet göstererek yaklaşık olarak 4 aydır bir emek verdiler. Hem mimarisi ile hem çizimleriyle her biri birbirinden ayrı, birbirinden çok farklı projeler ortaya koydular. Bozüyük’e bir şekil verecek, buranın elmas değerinde olduğunu anlatacak çok farklı projeler çizmişler. Bizler zaten gençlerimize değer veriyoruz. Ülkemizi güzelleştirecek, olması gerektiği yere getirecek onlar. Bizler de onların bu hassasiyetlerini görerek Bozüyük’ümüzün yeni bitirmiş olduğumuz kapalı Pazar yerimizde binleri aşkın vatandaşlarımızın ziyaret ettiği bu alanda Cumartesi ve önümüzdeki Salı günü projelerimizi sergileyeceğiz. İnşallah gelen tüm halkımız burada görmüş olduğu projeleri numaralandırarak destek verdiğinde de uygun proje hangisi ise seçilmiş olacak ve bizlerde bu alanda bir çalışma yaparak, yine daha sonra hocalarımızın da desteğini alarak ilçemize güzel bir proje kazandırmak istiyoruz" dedi.

 
Alanın aynı zamanda bir meydan olduğunu da vurgulayan Başkan Bakıcı, "Yurt dışına çıktığımız zaman ya da büyük şehirler hep meydanları ile anılıyor. Bu yüzden bu proje bizim için çok önemli. İnşallah gerçekleştireceğimiz bu projede başta milletvekilimiz olmak üzere desteklerini esirgemeyeceklerinden eminim. İnşallah projemizi istek ve ihtiyaçlarımız doğrultusunda, ortak ihtiyaçlarımızı giderecek bir proje haline getirip inşaat aşamasına da başlatmayı hedefliyoruz. Bu projenin Bozüyük’ümüzün gelişmesine büyük katkı sağlayacağını umarak sevgi, ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle