TÜRKİYE’DE HER YIL 100 BİN KİŞİ TÜTÜN KULLANIMI NEDENİYLE HAYATINI KAYBEDİYOR

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde Sağlık Bakanlığınca vatandaşlar tütün ürünleri ve zararları hakkında bilgilendirildi.

14 Şubat 2020 Cuma 12:48
516 Okunma
TÜRKİYE’DE HER YIL 100 BİN KİŞİ TÜTÜN KULLANIMI NEDENİYLE HAYATINI KAYBEDİYOR

 Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde Sağlık Bakanlığınca vatandaşlar tütün ürünleri ve zararları hakkında bilgilendirildi.

Görevliler sokak sokak, kahvehane kahvehane gezerek karbondioksit ölçümü yaparken, Türkiye'de yılda 100 bin kişinin tütün kullanımına bağlı hastalıklardan hayatını kaybettiği belirtildi.


  Pazaryeri’nde Sigarayı Bırakma Günü dolayısı ile Pazaryeri İlçe Sağlık Müdürlüğünce vatandaşlara tütün ürünleri ve zararları hakkında bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirme sonrası vatandaşlara karbondioksit ölçümü yapılırken, ölçüm sonrası sigarayı bırakma kararı aldılar.

  "Her yıl dünyada 600 bin kişi tütün dumanına maruz kalması sonucu hayatını kaydediyor"
  Pazaryeri İlçe Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Her yıl dünyada 600 bin kişinin üzerinde tütün dumanına maruz kalması sonucu hayatını kaybediyor. Türkiye’de ise her yıl yaklaşık 100 bin kişi tütün kullanmasına bağlı hastalıklar dolayısı ile hayatını kaybediyor. Bunu için bizlerde Sigarayı Bırakma Günü dolayısı vatandaşlara tütün ürünleri ve zararları hakkında bilgilendirme yaptık. Akciğer kanserinin ispatlanmış olan en önemli risk faktörünün tütün ürünlerini kullanmak olduğunu yanınızda içilen sigaranın, sigarayı içen kişiden daha fazla size zarar verdiğini bilgisini verdi. Vatandaşlarımız ALO 171 Sağlık Bakanlığı sigara bırakma danışma hattını arayarak her türlü desteği alabilirler" denildi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2020-02-17 09:48:45

Pazaryeri Sağlık Müdürlüğünü güzel ve faydalı çalışmasından dolayı tebrik ediyoruz diğer ilçelerimiz içinde aynı uygulamayı sürekli olarak yapılmasını isteriz Bir gün iki günlük olmasın haftada bir bu uygulama yapılsın

banner22

resim yükleresim yükle