"SORUŞTURMANIN SELAMETİ İÇİN GÖREVDE OLMAMALIDIR"

  Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, son 3 yıldır Osmaneli’nde önyargılı ve ilçe halkının nefret ettiği Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) denetmeninin oluşturduğu ve artık kendisinin de içinden çıkamaz bir hale geldiği bir kaosa sürüklendiğini söyleyerek, "Osmaneli halkı SGK denetmeninin ve onu koruyan müdürün zulmünden bunaldı. SGK İl Müdürü ve denetmenin soruşturmanın selameti için görevde olmamalıdır" 

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
02 Şubat 2021 Salı 11:28
4905 Okunma
"SORUŞTURMANIN SELAMETİ İÇİN GÖREVDE OLMAMALIDIR"
banner15
banner18

  Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, son 3 yıldır Osmaneli’nde önyargılı ve ilçe halkının nefret ettiği Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) denetmeninin oluşturduğu ve artık kendisinin de içinden çıkamaz bir hale geldiği bir kaosa sürüklendiğini söyleyerek, "Osmaneli halkı SGK denetmeninin ve onu koruyan müdürün zulmünden bunaldı. SGK İl Müdürü ve denetmenin soruşturmanın selameti için görevde olmamalıdır" 

  Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, üç yıla yakın bir süredir Osmaneli’nde önyargılı ve ilçe halkının nefret ettiği SGK denetmeninin yarattığı ve artık kendisinin de içinden çıkamaz bir hale geldiği bir kaosa sürüklendiğini söyledi. Şu ana kadar ilçelerinde nerdeyse tüm inşaat dosyaları inceleme konusu yapılmakta olduğunu anlatan Başkan Şahin, sözlerine şöyle devam etti;

  "Türkiye’nin her yerinde olan emekliliğine 2-3 ay gibi kısa süreler kalan ve belli bir yaşta oldukları için özel sektörün çalıştırmadığı vatandaşlara sigorta primlerini gerektiğinde kendileri ödeyerek inşaatlarda emekliliklerini tamamlamaları ve sonrası emekli olmalarını inceleme konusu seçen bu SGK denetmeninin yarattığı durum ilçemizde en büyük sorun haline gelmiştir. Şu ana kadar ilçemizde nerdeyse tüm inşaat dosyaları inceleme konusu yapılmaktadır.Emekli olup emekli aylığı almakta olan 35-40 kişinin emekliliği iptal edilmiştir.Emekliliği iptal edilen ve 60-90 yaş arasında artık çalışacak durumu da kalmayan bu kişiler sağlık sigortasından yararlanamaz,ilaçlarını alamaz,temel ihtiyaçlarını karşılayamaz,eşinin dostunun veya belediyenin yardımlarıyla çok kötü koşullarda yaşamlarını sürdürmek zorunda kalmışlardır.60-90 yaş arasındaki bu emeklilik hakları elinden alınan vatandaşlarımıza 100 bin ile 980 bin TL arasında değişen cezalar SGK tarafından tebliğ edilmektedir."

  "İnşaat sahiplerine kesilen idari para cezaları artık onları hayatlarından bezdirmiştir"

  Başkan Şahin açıklamasının devamında, "İnşaat sahiplerine kesilen idari para cezaları artık onları hayatlarından bezdirmiştir. muhasebeciler, işverenler, emekli olmuş vatandaşlar hakkında suç duyuruları yapılarak yüzlerce kişi mahkeme önlerinde sürünür konuma getirilmiş durumdadır. Osmaneli’nden bugüne kadar inşaatlarda çalışan ve çoğu emekli 700 kişiden fazla sigortalı ifadeye çağrılmıştır.Bu büyük bir zulümdür ve Türkiye de örneği de yoktur. SGK 10 yıl-20 yıl önce kapattığı ilişkisiz belgesi verdiği dosyaları bugün inceleme konusu yapmakta ve 15-16 maddeden oluşan evrak ve belgeleri bugün işverenlerden talep etmektedir.Osmaneli de neredeyse inşaatı olup ta ceza yemeyen inşaat dosyası kalmayacak duruma gelinmiştir. Emekliler SGK denetmenince korkutularak hazırladığı şablon tutanağa imza attırılmakta ve sonrada emeklilikleri iptal ettirmektedir" ifadelerine yer verdi.

  "Emekliler ve işverenler perişan edilmiştir"

  Başkan Şahin, emekliler ve işverenler perişan edildiğini söyleyerek, "Osmaneli’nde inşaat dosyası olanlar için uyku ve huzur kalmamıştır. SGK Müdürü bu konuda defalarca uyarılmasına rağmen değişen bir şey olmamıştır. Osmaneli’nde 60-90 yaş arasındaki emekliliği iptal edilen inşaat dosyasından ceza alan işverenler bunalımdadır. Kanser olanlar, aklını yitirenler ve utancından eve kendilerini hapsetmiş aç açık insanlara belediye olarak destek olmaya çalışıyoruz. Kendini her şeyin üzerinde gören SGK denetmeni görevini hala sürdürmekte ve Osmaneli’nde zulüm devam etmektedir. Kanser olanlar tedavilerini emeklilik haklarını yitirdikleri için yaptıramamakta, ilaçlarını alamamaktadırlar. İnsanları ölüme terk eden bu anlayıştan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın haberi olması durumunda Bilecik SGK da kimse görevde kalamaz. Milletvekilimiz ve il başkanımız ve bizler konuyla ilgileniyoruz. Ama bugüne kadar SGK Bilecik İL Müdürü bu konuyu hep idare etme yoluna gitmiştir.Şu an deneyimli SGK müfettişlerimizce konu çözüme kavuşturulmak için büyük uğraş kaydedilmektedir. Ama bu incelemenin selameti acısından Bilecik SGK İl Müdürü ve Osmaneli’ne bu konuma sokan SGK denetmeni görevde olmamalıdır. Onlar kendilerinin haklılığını ispatlamak için ellerindeki dosyaları tehdit aracı olarak kullanmakta ve zulme devam etmekedirler. Onlar Bilecik SGK İl Müdürlüğünde iken Osmaneli’nde zulüm bitmez" dedi.

  "Bu intiharın nedeni SGK zulmünün ne boyutta olduğunu göstermektedir"

  İlçelerinde 4 gün önce bir vatandaşın SGK’dan emekliliği iptal edilenlerin, işverenlerin ne kadar büyük rakamlar ödediğini bildiği için bunalıma girmiş ve hayatına son verdiğini söyleyerek, "Osmaneli’nde Şaban Kamalı diye bir kardeşimiz intihar etti. Bu intiharın nedeni SGK zulmünün ne boyutta olduğunu göstermektedir. Osmaneli’nde inşaat yapmış olanlar korku içinde sıra ne zaman bize gelecek diye beklemektedirler. İntihar eden kardeşimize de Osmaneli’nde incelemenin kendisine gelmesi durumunda SGK denetmeninin yanlı tavrına göre değil gerçek duruma göre ifade vermesi söylenmiştir. Bu kardeşimizde ilçemizde SGK’dan emekliliği iptal edilenlerin  işverenlerin ne kadar büyük rakamlar ödediğini bildiği için bunalıma girmiş ve hayatına son vermiştir. SGK müdürü ve SGK denetmeni daha fazla can yakmadan Bilecik SGK’yı ve mümkünse Bilecik ilini terk etmelidirler. Onlara Allah, Osmaneli halkına verdikleri zulmün, eziyetin bedelini soracaktır. Ama ilahi adaleti SGK İl Müdürü ve SGK denetmeni bu dünyada vermelidir" dedi.

Son Güncelleme: 02.02.2021 11:33
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükleresim yükle