PAZARYERİ'NDE KADİR GECESİ COŞKUSU

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde, Kadir Gecesi coşkusu yaşanırken, 2 bin kişi aynı sofrada oruçlarını açtı.

02 Temmuz 2016 Cumartesi 12:48
857 Okunma
PAZARYERİ'NDE KADİR GECESİ COŞKUSU
banner15

   Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde, Kadir Gecesi coşkusu yaşanırken, 2 bin kişi aynı sofrada oruçlarını açtı.  

 

 

       Pazaryeri Belediyesi tarafından Kadir Gecesi münasebetiyle Pazaryeri Otogarı'nda yaklaşık 2 bin kişiye iftar verildi. İftara, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın'ın yanı sıra AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, geçtiğimiz aylarda emekliye ayrılan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Eldemir, Söğüt Kaymakamı İbrahim Özdel, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, eski Başbakan Yardımcısı AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan’ın babası Reşit Akdoğan, Bozüyük Pazaryerililer Derneği Başkanı Ali Şahinoğlu ve çok sayıda Pazaryerili katıldı.

 


 

   “PAZARYERİ GELİŞEN TÜRKİYE'YE AYAK UYDURAN BİR İLÇE”

 

  Açılan oruçlar sonrası Pazaryerililere seslenen Başkan Yalçın, “Bugün Kur'an-ı Kerim'de, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ne erişmenin mutluluğunu yaşadık. Manevi lütuf ve bereket kapılarının sonuna kadar açık olduğu bu gece, yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim indirilmeye başlanmış ve yeryüzü ilahi nimet ve nurla taltif edilmiştir.

 

 

     Onun içindir ki, Kadir gecesi huzur ve müjdelerle dolu bir gecedir. Barışın, kardeşliğin ve güzelliğin öğütlendiği, dostluğun, merhametin ve muhabbetin övüldüğü, ayrılığın nifakın ve dargınlığın, küslüğün red edildiği bir günde aziz milletimizin ve İslam aleminin mübarek Kadir Gecesi'ni içtenlikle kutluyorum.

 

 

      Bugün burada yaklaşık 2 bin hemşehrimizle hep birlikte iftar yaptık. Bizleri bu gece yalnız bırakmayan başta milletvekilimiz Halil Eldemir beye olmak üzere tüm katılanlara teşekkür ederim. Ellerin semaya açıldığı dualarımızın kabul olması dileğiyle Allah ibadetlerimizi dualarımızı kabul birliğimizi beraberliğimizi daim etsin” dedi.

 

 

    AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ise, gecenin önemine değinerek, “Ramazan Bayramı inşallah birlik beraberlik içinde kutlamamızı Allah bizlere nasip etsin. Bu organizasyonu düzenleyen belediye başkanımıza ve emeği geçenlere sizler adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

   İlçe Müftüsü ve din görevlilerince Kadir Gecesi münasebetiyle Kuran-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin ardından okunan dualar sonrası gece son buldu.

Son Güncelleme: 02.07.2016 12:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle