OSMANELİ'NDE KARPUZ HASADI

Bilecik il genelinde yıllık 70 bin ton gibi ciddi bir karpuz üretiminin yaklaşık 32 bin 500 tonluk bölümünü üreten Osmaneli'nde hasat başlarken bu yıl karpuzun kilogram fiyatı toptan 1 ile 1 buçuk liradan satılıyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
14 Temmuz 2021 Çarşamba 13:36
31 Okunma
OSMANELİ'NDE KARPUZ HASADI

Bilecik il genelinde yıllık 70 bin ton gibi ciddi bir karpuz üretiminin yaklaşık 32 bin 500 tonluk bölümünü üreten Osmaneli'nde hasat başlarken bu yıl karpuzun kilogram fiyatı toptan 1 ile 1 buçuk liradan satılıyor.


Bilecik'te karpuz üretiminde ciddi bir yerde olan Osmaneli ilçesinde 4 bin 650 dönüm araziye karpuz ekimi gerçekleştiriliyor. Hasadına başlanılan Osmaneli karpuzu, 30 işyeri bulunan toptancı halinde birçok alıcıya ulaşıyor. Köylerden traktörler ile hale gelen karpuzlar burada toptan 1 ile 1 buçuk liradan satılıyor.


Bu yıl hem alıcı hem de satıcının memnun olduğunu anlatan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, "Tarım ve çiftçilerimiz için yaptığımız yatırımların üretime katkı sağladığını görmek bizi mutlu ediyor. Sadece Osmaneli çiftçisinin değil Bilecik ve çevre ilçelerinde ürünlerinin pazarda olduğunu biliyoruz.

Yöresel ürün üretme tesislerimiz, mezbaha tesislerimiz, toptancı halimizle belediye olarak çiftçimize destek oluyoruz. Çok yakında büyük ölçekli soğuk hava deposu inşa ederek yine çiftçimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Osmaneli Belediyesi tüm yatırımları ve projeleri ile örnek belediyedir" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle