HER GÜN SATIN ALDIĞI YEMLERLE YABAN GÜVERCİNLERİNİ BESLİYOR

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde yaşayan ayakkabı tamircisi İbrahim Ün, her gün satın aldığı buğdaylarla yabani güvercinleri besliyor.

06 Kasım 2020 Cuma 13:10
195 Okunma
HER GÜN SATIN ALDIĞI YEMLERLE  YABAN GÜVERCİNLERİNİ BESLİYOR

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde yaşayan ayakkabı tamircisi İbrahim Ün, her gün satın aldığı buğdaylarla yabani güvercinleri besliyor.

Her gün erken saatlerde evden çıkarak işyerini açan İbrahim Ün, daha sonra ilk iş olarak meraklı gözlerle kendisinin yolunu gözleyen yaban güvercinlerini besliyor. Yıllardır babasından öğrendiği mesleğini icra eden Ün, bu davranışıyla mahalle sakinleri ve esnaf arkadaşlarının da takdirini kazanıyor. İbrahim Ün, yaptığı açıklamada hayvanlara merhamet etmenin çok önemli olduğunu söyledi. İbrahim Ün, “Yaban güvercinlerini beslemek hoşuma gidiyor ve çok mutlu oluyorum. Hayvanlara merhamet etmenin çok önemli olduğunu biliyorum.

Onların karınlarının doyduğunu bilmek beni huzurlandırıyor. Özellikle bu soğuk sonbahar günlerinde yiyecek bulmakta zorlanan yaban güvercinleri her gün yolumu gözlüyorlar. Onlarla bir aile gibi olduk. Yeryüzündeki tüm hayvanlar Allah rızası için bakılması ve merhamet edilmesi gereken varlıklardır.

Hayvan sevmeyen bir insanın insanları da sevmesi çok zor. Herkesin imkanları çerçevesinde sokak hayvanlarına, yaban güvercinlerine sahip çıkmaları gerektiğine inanıyorum. Yaşadığım süre içerisinde imkanlarım el verdikçe onlarla ilgilenmeye devam edeceğim” dedi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle