BAŞKAN BAKICI KÖŞK'E ÇIKTI

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI Albay İbrahim Çolak Köşkü’nün restorasyon çalışmalarına katılarak incelemelerde bulundu.

05 Haziran 2014 Perşembe 10:09
1545 Okunma
BAŞKAN BAKICI KÖŞK'E ÇIKTI
banner15

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI Albay İbrahim Çolak Köşkü’nün restorasyon çalışmalarına katılarak incelemelerde bulundu.

Bozüyük’ün sahip olduğu en önemli tarihi yapılarından biri olan,  İstanbul-Bursa girişinde bulunan ve adeta ilçenin vitrini konumunda olan tarihi Albay İbrahim Çolak   Köşkü’nün restorasyon çalışmaları devam ediyor. Restorasyon çalışmalarına katılan Belediye Başkanı BAKICI çalışmalar hakkında bilgi alarak incelemelerde bulundu. Yıllardır restorasyonu yapılması beklenen Bozüyük’ün tarihi ve kültürel miraslarından biri olan Albay Çolak İbrahim Bey Köşkü’nün sahip olduğu tarihi güzelliklerin başlatılan restorasyon çalışmaları ile gün yüzüne çıktığını belirten Başkan BAKICI “buradaki restorasyon çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah kısa bir zaman içerisinde de bu çalışmalarımızı tamamlayacağız” dedi.


 

Devam eden restorasyon çalışmaları kapsamında Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nden alınan izinle dış cephe boyası ile Köşkün tarihi dokusu korunarak iç cephede bezeme boyası yapıldı. Ayrıca çevre düzenleme çalışmaları kapsamında da yine tarihi dokuya uygun olarak taş duvarlar örülerek üzerlerine kayrak taşı konuldu. Bahçe içerisindeki yürüme yolları granit küp taş ile döşenirken bahçede süs havuzu ve pergole yapımlarına başlandı. Yeşil alan düzenleme çalışmalarının da başladığı, bahçe aydınlatmalarının tamamlandığı çalışmalar kapsamında bina içi ısıtma sistemi yapılarak ahşap bölümlerin son rötuşları yapılacak. 


 

 

Son Güncelleme: 05.06.2014 10:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle