ANTİK ROMA KÖPRÜLERİNE RUS BİLİM ADAMLARINDAN BÜYÜK İLGİ

  Bilecik’in Osmaneli ilçesinde bulunan antik Roma köprüleri Rus bilim adamları tarafından büyük ilgi gördü. 

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
15 Ekim 2018 Pazartesi 12:47
757 Okunma
ANTİK ROMA KÖPRÜLERİNE RUS BİLİM ADAMLARINDAN BÜYÜK İLGİ
banner15

  Bilecik’in Osmaneli ilçesinde bulunan antik Roma köprüleri Rus bilim adamları tarafından büyük ilgi gördü. 

  Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Sami Öztürk, Koç Üniversitesi Post Doç. olarak görev yapan Roma Tarihi uzmanı Dr. Roman Shliakhtin ve Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, ilçede köprüler konusunda incelemelerde bulundular. Rus Tarihçi Dr. Roman Shliakhtin, köprülere hayran kalırken kullanılan taş ve işçiliğin yeni bir çalışma alanı olacak kadar değerli olduğunu söyledi.

  Ardından bir açıklama yapan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, “Osmaneli turizmde değer olurken değerli hocalarımız, değerli bilim adamları ile araştırmalarla yeni bulgular elde ediyoruz. Osmaneli tarihi artık bilimsel verilere, gerçeklere dayanan, çok değerli hocalarımızın araştırmaları sonucu oluşan çalışmalarla çok daha gerçekçi yazılıyor. Yılların yanlış bilgilerini artık gerçek bilgilerle düzeltiyoruz.

 Değerli hocalarımızın yayınlarını Kültür ve Turizm Bakanlığımızın verdiği yetkiyle yayınlıyoruz. Artık kaynaklarımız kalıcı ve akademik oluyor. Değerli hocalarımızın çalışmaları, bizimle çalışan diğer hocalarımızla birlikte devam edecek. Hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 15.10.2018 12:49
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
el turko 2018-10-15 12:56:06

restore edilip osmaneliye kazandırılamaz mıı

banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle