40 HADİS EZBERLEME YARIŞMASI DÜZENLENDİ

 Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri arasında 40 Hadis Ezberleme Yarışması düzenlendi.  

23 Kasım 2018 Cuma 12:17
132 Okunma
40 HADİS EZBERLEME YARIŞMASI DÜZENLENDİ

 Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri arasında 40 Hadis Ezberleme Yarışması düzenlendi.


  Metristepe Kültür Merkezinde düzenlenen yarışma Kur'an-ı Kerim ilaveti ile başlarken, İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri jüri karşısında zarflardan seçilen hadisleri Türkçe ve Arapça okudular. Doğru anlam, güzel Arapça gibi unsurların dikkat edildiği yarışmada, öğrenciler hünerlerini sergilediler.


  Yarışma öncesinde konuşan Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Murat Gümüş; "Salat ve selam Peygamber Efendimize, onun âline ve eshabına olsun. Peygamber Efendimizin aramızdaki nefesi olan Hadis-i Şerifleri ezberleyen öğrencilerimi tebrik ediyor, onların hazırlanmasında emeği geçen veli ve öğretmenlerimize teşekkür ederim" dedi.


  Yarışma sonunda zarflardan seçilen hadisleri ezberleyen öğrenciler arasından dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi. Şiir ve ilahilerin de okunduğu programda öğrencilere en büyük sürprizi ise Belediye Başkanı Fatih Bakıcı yaptı. Dereceye giren girmeyen yarışmada yer alan tüm öğrencilere bisiklet verilen yarışmada miniklerin heyecanı görülmeye değerdi.


  Programda konuşan İlçe Müftüsü Mustafa Topal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya; desteklerinden dolayı Başkan Bakıcı'ya teşekkür ederek, salonda bulunan tüm vatandaşların ve islam aleminin Mevlid-i Nebi haftasının hayırlara vesile olmasını dilediler.


  Metristepe Kültür Merkezi'nde düzenlenen yarışmaya Belediye Başkanı Fatih Bakıcı adına Belediye Başkanı Yardımcısı Nazmi Kuru, Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya, Bozüyük İlçe Müftüsü Mustafa Topal, okul yöneticileri ve çok sayıda öğrenci ailesi katıldı.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle