15 BİN ADET YABAN MERSİNİ DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hazırlanan "Mavi Yemiş Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında 15 bin yaban mersini dikimi gerçekleştirildi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
22 Kasım 2021 Pazartesi 13:06
135 Okunma
15 BİN ADET YABAN MERSİNİ DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
banner15

Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hazırlanan "Mavi Yemiş Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında 15 bin yaban mersini dikimi gerçekleştirildi.


Tarımsal üretimin artırılması projesi doğrultusunda Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hazırlanan "Mavi Yemiş Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında Pazaryeri İlçesi Arpadere, Sarnıç ve Dülgeroğlu köylerinde atıl durumda olan 50 dekar araziye 15 bin adet yaban mersini fidanı dikimi gerçekleştirildi.

Pazaryeri’nde dikim yapan çiftçilere Pazaryeri Kaymakamı Ferhat Altay, Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin ve Bilecik Tarım ve orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş eşlik etti.

İl Müdürü Necmettin Yoldaş Bilecik’te doğal olarak yetişen yaban mersininin iklim özellikleri ve toprak yapısı bakımından yetiştiriciliğinin diğer bölgelere göre daha avantajlı olduğunu belirterek, “Ana ürün olan ayva, nar, hurma gibi ürünlerin yanında tarım ürünlerimizin çeşitlendirilmesi açısından bu tür bahçeleri arttırmalıyız” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle