KÜLTÜR ve KONGRE MERKEZİ öNÜNDE NEDEN ENGELLİ YÜRÜYÜŞ ALANI YOK

KÜLTÜR ve KONGRE MERKEZİ öNÜNDE NEDEN ENGELLİ YÜRÜYÜŞ ALANI YOK

01 Ocak 1970 Perşembe 00:00
1304 Okunma
KÜLTÜR ve KONGRE MERKEZİ öNÜNDE NEDEN ENGELLİ YÜRÜYÜŞ ALANI YOK
banner15

Engellilerin toplumla kucaklaşması amacıyla önlerindeki fiziki ve sosyal engellerin kaldırılması için 1 Temmuz 2005'te çıkarılan özürlüler Kanunu'nun yasal süresi dolduğu için;nbsp;aslında çok daha önce yapılması gereken çalışmalar son dönemde ilimizdede hızlandı.7 artı 1 yıl opsiyonlu yasal süre içinde, başta belediyeler olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları, yasa gereği zorunlu olan bu yöndeki çalışmalarını sürdürüyor. Yol, kaldırım, yaya geçidi, kültürel ve sportif alanlar. toplu taşıma araçları, engelli vatandaşların rahatça kullanabileceği şekle dönüştürülüyor.Sosyal hayata adapte olmanın önündeki fiziki engeller yavaş yavaş ortadan kalkarken, evlerinden çıkan engelli vatandaşlar, sosyal hayata yeniden dönüş yapıyor.

İlimizin heryerinde yoğun bir şekilde devam eden çalışmalarda vatandaşlarımız, bazı kaldırımlarda yapılmış olan engelli yürüş alanınının o kaldırımın devamı olan diğer bir kaldırımda neden yer almadığının dile getirilmesi ve yetkili mercilere bu konunun iletilmesi gerektiğini düşünüyor. Bizde Olay Haber olarak Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi önünde yer alan kaldırımda neden engelli yürüyüş alanı olmadığını soruyoruz.

Son Güncelleme: 01.01.1970 00:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle