"KAVGA EDEN BİR CUMHURBAŞKANI'NA İHTİYACIMIZ YOK"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Çağatay Karaahmet, parti yöneticileri ile birlikte "Çatı Adayı" destekleyen partilerin il başkanlıklarına ziyarete bulundu.

11 Temmuz 2014 Cuma 12:12
1680 Okunma

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Çağatay Karaahmet, parti yöneticileri ile birlikte "Çatı Adayı" destekleyen partilerin il başkanlıklarına ziyarete bulundu.

CHP Heyeti ilk olarak Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığını ziyaret ederek İl Başkanı Sabri Eraslan'dan fikir alışverişinde bulundular. Ziyaretlerin bir sonraki ayağı ise Demokratik Sol Parti (DSP) İl Başkanlığına yapıldı. DSP İl Başkanı Rıfat Yılmaz tarafından karşılana CHP heyeti burada da kısa sohbetin ardından ziyaretlerine devam ettiler. Daha sonra CHP heyeti sırasıyla Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Ali Ünal ve Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İl Başkanı Kemal Uysal'ı ziyaret etti.

Yapılana ziyaretler sonrası açıklama yapan CHP İl Başkanı Çağatay Karaahmet, Cumhurbaşkanı adayının Ekmeleddin İhsanoğlu olduğu ve bu adayın partilerin "Çatı Aday" değil, Türkiye'nin adayı, halkın adayı olduğunu belirterek, "Bilindiği üzere ilk kez halk tarafından seçilecek Cumhurbaşkanlığı makamı için adayımız sayın İhsanoğlu'dur.

 Ülkemizin sigortası olacak kimliğe sahiptir gerek akademik kimliği gerek diplomatik kimliği gerek laik demokratik Cumhuriyete sahip çıkacak kimliği, gerek devlet adamı kimliği, gerek dürüstlüğü, gerek aile yapısı, gerek uluslararası tanınmışlığı ve saymakla bitmeyen kişiliği ile bu makama yakışan bir kimsedir. Dolayısıyla ülkenin düştüğü durumdan ülkeyi çıkarabilecek bir kimsedir. Ayrıca büyük uzlaşma sonucu bulunan bir isimdir" dedi.

"KAVGA EDEN BİR CUMHURBAŞKANI'NA İHTİYACIMIZ YOK"

Konuşmasının devamında Karaahmet, halkı ile kavga eden, halkına bağıran çağıran, ayrıştıran bir Cumhurbaşkanı adayı istemediklerini vurgulayarak, "Ülkenin uzlaştırıcı, sakin bir Güce ihtiyacı vardır, o da sayın İnsanoğlu'dur. Kesinlikle ve kesinlikle toplumun bütün kesimlerini kucaklayan bir kişidir. Bu sebeple sayın İnsanoğlu'na destek verdiğini açıklayan siyasi parti il başkanlarını ziyaret ederek yol haritamızı belirleme konusunda konuştuk. Seçimde başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız. Unutmayınız sayın İhsanoğlu faklı siyasi görüşlerin ortak adayıdır tek bir görüşün değil" dedi.


Son Güncelleme: 11.07.2014 12:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle