ESNAFIN HALİNDEN ESNAF ANLAR

GEREKİRSE DÜKKAN KİRALARINA ZAM YAPILMASIN

01 Ocak 1970 Perşembe 00:00
1555 Okunma
ESNAFIN HALİNDEN ESNAF ANLAR
;nbsp; 05/11/2013 Salı günü yapılan Belediye Meclisinde Chp Belediye Meclis üyesi Raşit Sünetci Belediye dükkanlarının kiralarına (vergi,harç,hafta sonu tatil ruhsatı) %5 geçmemesini önerdi.Zam Mecliste komisyona gitmesi için gündeme geldi.Raşit Sünetci komisyonda çalışan arkadaşların Esnafın zor durumda olduğunu şu maddelerle savundu.
1:Pazartesi pazarının çarşıdan gitmesi esnafı etkiledi.
2:Kayı plazanın yapımı 2 yıl sürdü ve araç girişi yasak olduğundan çarşı esnafı etkilendi.
3:Kaldırım ve Asfalt yapımında 2 ay boyunca yine esnaf etkilendi.
4:Otopark uygulamasında vatandaş alışana kadar yine çarşı esnafı etkilendi.
5:Kentsel dönüşüm çalışmasından dolayı Seven çarşısına 2 yıldır bir çivi dahil çakılmazken her yeri dökülüyor yine esnaf zarar görüyor.
Bu saydığımız 5 madde ve buna benzer şartlardan dolayı hem esnafımız hemde Belediye kiracıları 5 yılda gelirlerinde büyük düşüş yaşamışlardır.4 yıldır enflasyon %7 ve % 8 lerde olmasına rahmen biz %10 a yuvarlıyoruz.Bu sene yine %7 lerde komisyon çalışma yaperken mümkünse hiç yapılmasın yapılacaksada %5 geçmesin.
;nbsp;Belediyenin temel görevlerinden biri ucuz dükkan üretmek,ayrıca Seven Pasaj ı uzun süredir tavanları akmakta bakımsızlıktan dökülüyor.Belediye olarak hiç yatırım yapmadık komisyondaki arkadaşlar bunları göz önünde bulundurmalarını buna göre zam kararını vermelerini rica ediyorum dedi.

Son Güncelleme: 01.01.1970 00:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle