BİLECİK'TE 29 EKİM KUTLAMALARI

BİLECİK'TE 29 EKİM KUTLAMALARI

01 Ocak 1970 Perşembe 00:00
2274 Okunma
BİLECİK'TE 29 EKİM KUTLAMALARI
banner15

Cumhuriyet Bayramı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanan bir mill;icirc; bayramdır.

;nbsp;Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı ülkelerde 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün olmak üzere bir buçuk gün resm;icirc; tatildir. 29 Ekimlerde stadyumlarda şenlikler yapılır, akşam ise geleneksel olarak fener alayları düzenlenir.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Bilecik'te Edebalı Stadyumunda;nbsp; gerçekleşen törende çoşkuyla kutlandı.Törene Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar,Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı,Garnizon Komutan Vekili Albay Alper Sır ve Bilecik MHP Millet Vekili Bahattin Şeker katıldı.Ayrıca protokolde ; Bilecik İl Emniyet Müdürü Eyüp özüdoğru, MHP Bilecik Belediye Başkan Adayı Hüseyin Şensoy, CHP İl Teşkilatı ve Bilecik Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Seven vardı. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan tören, Vali Akpınar'ın, Belediye Başkanı Yağcı'nın ve Garnizon Komutan Vekili Albay Alper Sır'ın öğrencileri selamlaması ile devam etti. Okulların Spor dallarında başarılı olup dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyalarını Sayın Akpınar, Sayın Yağcı ve Sayın Sır taktim ettiler.

Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar'ın konuşması, Bilecik Anadolu Kız Meslek Lisesi Halk Oyunları Ekibi gösterisi, Bilecik Garnizon Komutanlığına Bağlı Bando Konseri ve Bilecik Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde başlayan geçiş töreniyle kutlamalar sona erdi . Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar stadyumdan ayrılışı esnasında çocuklara şeker dağıttı.

Son Güncelleme: 01.01.1970 00:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle