BELEDİYEMİZE AİT EKONOMİK öMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ ARAÇLARLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

BELEDİYEMİZE AİT EKONOMİK öMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ ARAÇLARLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

01 Ocak 1970 Perşembe 00:00
1634 Okunma
BELEDİYEMİZE AİT EKONOMİK öMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ ARAÇLARLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI
BELEDİYEMİZE AİT EKONOMİK öMRüNü TAMAMLAMIŞ ARAçLARLA İLGİLİ BASIN AçIKLAMASI
Bilecik'te yayın yapan Bilecik Olay sitesindeki, 'belediyemiz envanterine kayıtlı ekonomik ömrünü doldurmuş, kullanılamayan ve kullanılması ekonomik olmayan taşıtlar ile' ilgili yapılan habere ilişkin yazılı açıklama yapıldı.
Bilecik Belediye Başkanlığımız tarafından konu ile ilgili yazılı açıklama aşağıdaki gibidir.
''Belediyemize ait ömrünü tamamlamış ve hurda niteliğindeki taşıtlar ile ilgili olarak gerekli resmi prosedürlere Şubat 2013 tarihinden itibaren başlanmıştır. Konuyla ilgili olarak, belediyemizin ilgili birimleri tarafından gerekli mercilerle tüm yazışmalar bu kapsamda yapılmıştır.;nbsp;
İlgili mevzuat gereği konu ile ilgili işlemlerin yapılmasında izlenerek prosedür gereği, ilgili kurumlar ile ;nbsp;( D.S.İ., Karayolları, İl özel İdaresi ) gerekli yazışmalar yapılarak bir komisyon oluşturulmuştur. Kurulan Komisyon nezaretinde söz konusu taşıtların hurda niteliğinde olduğu kararına varılmıştır. Daha sonra konu ile ilgili olarak Belediye Meclisinde, 02.07.2013 tarih ve 40 sayılı Belediye Meclis Kararıyla, söz konusu taşıtların hurdaya ayrılma işlemi gerçekleştirilmiştir.
237 sayılı taşıt kanunu ve 20. 03. 1971 tarih 7/2156 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına göre hurda taşıtların değerlendirilme yetkisi, Makine Kimya Endüstrisi Kurumuna aittir. Belediye olarak ilgili kurumla hurdaların değerlendirilmesi ile ilgili gerekli yazışmalar yapılmış ve kurum tarafından Belediyemize gönderilen cevabi yazıda, hurda taşıtların Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca 6 ayda bir belirlenen fiyat ve süreç ölçüsünde, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Hurda Taşıtlar Müdürlüğü tarafından alımının gerçekleştirileceği bildirilmiştir. Söz Konusu taşıtların alımıyla ilgili süreç devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
BİLECİK BELEDİYE BAŞKANLIĞI
;nbsp;
ESKİ HABERİMİZ İçİN TIKLAYIN.

Son Güncelleme: 01.01.1970 00:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle