2020 OLİMPİYAT OYUNLARINI ALAMADIK.

2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na ev sahipliği yapma hakkını Tokyo kazandı.

01 Ocak 1970 Perşembe 00:00
907 Okunma
2020 OLİMPİYAT OYUNLARINI ALAMADIK.
banner15
;nbsp; ;nbsp; ;nbsp;İlk turda adaylardan Madrid elendi, İstanbul ve Tokyo finale kaldı. Yapılan final oylaması sonucunda da İstanbul'a 60-36 üstünlük sağlayan Tokyo, 2020 Olimpiyat Oyunlarını kazanan şehir oldu.



2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na, Tokyo evsahipliği yapacak. Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te Hilton Otel'de gerçekleşen 125. IOC toplantısında, 2020 Yaz Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'nı düzenleyecek kentin belirleneceği oylamada ikinci turun ardından, evsahibi kent Tokyo;nbsp;olarak;nbsp;açıklandı.



Evsahibi kenti açıklayacak IOC Başkanı Jacques Rogge kürsüye geldikten sonra salondakiler, Olimpiyat Marşını dinledi. Marşın ardından Rogge, evsahibi kenti açıkladı. Oylamayı, Tokyo'nun kazandığını ilan eden Rogge, üç kente de çalışmalarından ötürü teşekkür ederek, ;quot;üç kent de gerçekten fair play biçimde çalıştılar;quot; dedi.



Sonucun açıklanmasının ardından Japon 2020 Heyeti;nbsp;büyük;nbsp;sevinç yaşarken, İstanbul 2020 Heyeti sonucu üzüntüyle karşıladı. ;nbsp; ;nbsp; VALİ MUTLU: İSTANBUL BİR SONRAKİ OYUNLARA HAZIRLANACAKTIR

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Arjantin'in başkenti Buenos Aires'teki toplantıda IOC delegelerinin 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na evsahipliği yapacak kenti belirlediği son bölümü Sultanahmet Meydanı'ndaki organizasyon alanında takip etti.



Tokyo'nun evsahibi şehir olarak duyurulmasının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Mutlu, ;quot;İstanbul kaybetmemiştir. İstanbul'da gençliğe ve spora yapılan yatırımlar devam edecektir. Bu bir yarış ve yarışın bir kazananı olacaktı.;nbsp;Ama;nbsp;zannediyorum ki İstanbul bir sonraki oyunlar;nbsp;için;nbsp;hazırlanacaktır;quot; ifadelerini kullandı. ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp;MYNET

Son Güncelleme: 01.01.1970 00:00
Anahtar Kelimeler:
Olay HaberBİLECİKBirtat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle