YER YERİNDEN OYNADI 15 YARALI 3'Ü AĞIR

Bilecik Devlet Hastanesinde yapılan tatbikat gerçeğinin aratmadı.

10 Haziran 2014 Salı 11:39
4187 Okunma
YER YERİNDEN OYNADI 15 YARALI 3'Ü AĞIR

 Bilecik Devlet Hastanesinde yapılan tatbikat gerçeğinin aratmadı.

Bilecik Devlet Hastanesin bahçesinde yapılan tatbikat, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Sivil Savunma Amirliği, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Hastane Arama Kurtarma Ekibi ve Belediyenin İtfaiye ekiplerinin işbirliği içerisinde gerçekleştirildi. Yapılan kurtarma tatbikat da yaralılara, kurtarma personeli ve sonrasında itfaiye ekipleri tarafından müdahale edildi.

 

 Ayağa kalkamayacak durumda olan hastalar sedye ile diğer hastalar ise pencereden ve yangın merdivenlerinden bina dışına çıkarılarak tahliye edildiler. Yaralılara ilk müdahale kurulan Sahra Hastanesinde yapılırken, durumu ağır olan yaralılara başka hastanelere sevk edildiler.

 

 

 Yapılan tatbikat hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Mustafa Ertekin, Bilecik Devlet Hastanesinde yapılan ve Hastane Afet Plan Tatbikatı (HAP) olarak nitelendirilen tatbikat da bir afet yaşanması durumunda hastanenin boşaltılması ve yaralıların kurtarılması için tatbikat yapacaklarını bildirdi. Ertekin, “Senaryomuza göre 6,8 şiddetinde, Bilecik Merkez’de bir deprem meydana geldi. Bu deprem neticesinde hastanemizde lokal duvarlar patladı. Merdivenlerde çökmeler var. Merdiven altında yaralılarımız var. Hastanenin 5’inci katında yaralılarımız mahsur kaldı. Merdivenler çöktüğü için ulaşılamıyor ve bunları itfaiye merdiveni ile kurtaracağız.

 

 

 Merdiven altında kalan yaralılarımıza AFAD ekiplerince gerekli müdahaleyi yapacak ve UMKE ekiplerince de tıbbi müdahale edilip yaralılar çıkartılacak. Ağır olanlar Eskişehir Üniversite Hastanesine sevk olacak, normal yaralıları Sahra Hastanesi oluşturduk oraya götüreceğiz. Her tatbikatta sonra birde yangın tatbikatı yapacağız ve bu tatbikat yaklaşık 1 saat sürecek” dedi.

 

 İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz tatbikat hakkında yaptığı açıklamada, yapılan bu tatbikatın, Hastane Afet Planı Tatbikatı,  deprem, sel, yangın gibi afetlerde hastanede çalışanları ve hasta olarak bulunan kişilerin güvenliğini bakımını ve tedavilerini sağlamak için yapıldığını belirtti. Yılmaz, “Hastane Afet Planı Tatbikatı minimum yılda bir defa yapılır. İlimizdeki tüm hastanelerde Hastane Afet Planı Tatbikatı yaparak acil ve olağan dışı gerçekleşen afetlere karşı hazırlıklı olup zararı en aza indirmek için tüm gücümüz ile çalışmaktayız. Hastane Afet Planlarımızda hem bina içerisinde ki ekip ve ekipmanların hazırlıklı olması hem de hastane arama kurtarma ekibi dışındaki ekiplerin hızlı ve işbirliği içerisinde hareket etmesi sağlanmaktadır” dedi.

 

 

Yapılan tatbikat sonrası tatbikata katılan kurumlara, Bilecik Valiliği tarafından plaket verildi.

 

 

 

 


Bilecik'te Tatpikat paylaşan: BilecikOlay

Son Güncelleme: 10.06.2014 11:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle