VALİ SÜLEYMAN ELBAN, MERMER VE MADEN GRUBU TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU

Bilecik Valisi Süleyman Elban, kentteki mermer ve maden grubu temsilcileriyle bir restoranda düzenlenen yemekte buluştu.

23 Şubat 2017 Perşembe 13:42
867 Okunma
VALİ SÜLEYMAN ELBAN, MERMER VE MADEN GRUBU TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU
banner15

   Bilecik Valisi Süleyman Elban, kentteki mermer ve maden grubu temsilcileriyle bir restoranda düzenlenen yemekte buluştu. 

 

 

  Programa, Vali Elban’ın yanı sıra Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mefail Ateş, TSO Meclis Başkanı Hakkı Aynur, Maden ve Mermer Üreticileri İşadamları Derneği (MADSİAD) Başkanı Erol Efendioğlu, Bilecik Mermerciler Derneği Başkanı Turgut Özen ile Bilecik ve Bursa illerinde faaliyet gösteren mermer ve madenci temsilcilerinin katıldı. Vali Elvan toplantıda, her zaman işadamlarıyla birlikte olmak istediğini söyledi.  Bilecik'in yanı sıra Bursa'daki sektör temsilcilerinin de toplantıya katılmasının bölgesel mahiyetini taşıdığını ifade eden Valimiz Elban, şöyle konuştu:

 

 

  ''Bir kaç yıldır ülkemiz sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Bu süreci en iyi hissedenlerde iş dünyasındaki iş adamlarımız, üretim yapan insanımız. Bu sıkıntının direk yansıdığı birebir etkilediği kitle. Sizlerin hapşırması birçok insanında nesle olmasına neden oluyor. Durumunuzun iyi olması birçok insanı iyileştirirken, durumunuzdaki bir zafiyet ve sıkıntı da birçok çalışanı, müşterisini de doğrudan etkiliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız istihdam seferberliği başlattı. Bu kampanya Türkiye'de bir yankı buldu ve birçok insanda katkıda bulunmaya çalıştı.

 

 

 Üstelik ekonomik şartlar ve piyasa koşullarındaki olumsuzluklar ortadayken. Dolayısıyla her kesimdeki insanımız gibi iş dünyasındaki, üretim sektöründeki insanımız da elini taşın altına koymayı, fedakarlıkta bulunacağını da ifade ettiler. Bir arada olurken hem böyle bir duyarlılığında sizler tarafından paylaşıldığını ifade etmek ve herkesinde işletme mantığı ve piyasa şartları içerisinde şartlarını zorladığını görmek hem de sektörle ile ilgili konuşulması, dile getirilmesi, bizim düzeyimizde çözülmesi gerekenler, bizim düzeyimizde çözülmeyip daha üst düzeyde çözülüp bizim köprü olacağımız, ileteceğimiz, katkı vereceğimiz, omuz verebileceğimiz hususlar olabilir.''

 

 

  “Siyaset ve bürokrasi işbirliğine büyük ihtiyacımız var”

 

  Maden Mermer Üretici Ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) Başkanı Efendioğlu da 2016 yılının ülke için zor bir yıl olduğunu ve 2017 yılının da kolay bir yıl olmayacağını, onun için de gayretli olmaları gerektiğini kaydetti. Zorlukları yenmede siyaset, bürokrasi ve iş dünyasının sık sık bir araya gelip, diyalog içerisinde olmaları gerektiğini belirten Efendioğlu, ''İş adamları olarak giydiğimiz takım elbisesine üniforma gözüyle bakmalıyız.

 

 

 Türkiye zor bir süreçten geçerken gayretin içinde olmamız gerekir ama bizimde başarılı olabilmemiz için siyasete ve bürokrasiye ihtiyacımız var. Siyaset ve bürokrasi işbirliğine büyük ihtiyacımız var. İşbirliğinde olabilirsek 2017 yılında istihdamda ve ihracatta başarılı olabiliriz. Sayın valimize toplantıyı yaptığı için teşekkür ediyorum. İstihdam, ihracat ve ekonomi konusunda çok gayretli ve fedakar olmamız gerekiyor” dedi.

  Toplantı, mermer ve maden grubu temsilcilerinin taleplerini, sorunlarını ve sıkıntılarını dile getirmesiyle sona erdi.

Son Güncelleme: 23.02.2017 13:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle