ÜZÜM PAZAR TEZGAHLARINA VEDA EDİYOR

Bilecik’te üzüm meyvesi pazar tezgâhlarına veda ederken, son mahsullere ilgi büyük oldu.

29 Kasım 2016 Salı 09:38
2926 Okunma
ÜZÜM PAZAR TEZGAHLARINA VEDA EDİYOR

Bilecik’te üzüm meyvesi pazar tezgâhlarına veda ederken, son mahsullere ilgi büyük oldu.

 

 

 

 Yaz meyvelerinin vazgeçilmezlerinden biri olan ve f.zlaca şeker ve karbonhidrat bulunduran üzümün son mahsulleri 3 liradan tezgahlarda yerini aldı. Bilecik’te Hürriyet Mahallesinde kurulan Kapalı Pazar’da üzüm satıcı Erdinç Gül, üzümün tezgâhlarda son demlerini yaşadığı belirterek, “Üzüm bol miktarda enerji içerir, protein açısından zengindir ve bol miktarda lif içerir.

 

 

 C ve K vitaminleri açısından çok zengindir. Üzüm yarıca bol miktarda potasyum, sodyum, kalsiyum, demir, magnezyum, çinko açısından zengindir. Oldukça yararlı bir meyve olan üzüm şuan tezgahlarımızda 3 lirada alıcısını bekliyor. Artık son üzümler bunlar. Birkaç hafta içerisinde halkımız tezgahlarda üzümü göremeyecektir. Bu sebepten dolayı talep şuan az” dedi.

 

Son Güncelleme: 29.11.2016 09:38
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKVedaTezgahüzüm
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle