ÜNİVERSİTEMİZ İLKLERİ YAŞAMAYA DEVAM EDİYOR

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde ilk disiplinler arası lisansüstü programına öğrenci alımı başladığını belirtti.

01 Ağustos 2014 Cuma 06:43
1016 Okunma
ÜNİVERSİTEMİZ İLKLERİ YAŞAMAYA DEVAM EDİYOR

 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde ilk disiplinler arası lisansüstü programına öğrenci alımı başladığını belirtti.

  Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde ilk disiplinler arası lisansüstü programı olan Enerji Sistemleri Mühendisliği Anabilim Dalı 16 Ocak 2014 tarihinde Yüksel Öğretim Kurumu (YÖK) Genel Kurul Toplantısında kabul edilerek Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alımına başlamıştır. Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve aynı zamanda Enerji Sistemleri Mühendisliği Anabilim Dalı Kurucusu ve Başkanı Doç. Dr. Mehmet Kurban, Enerji Sistemleri Mühendisliği programına, Fen/Mühendislik ve Teknoloji/Teknik Eğitim Fakültelerinin lisans programlarından mezun olan tüm öğrencilerin başvurabileceği disiplinler arası bir program olanağının çok önemli olduğunu belirterek “Günümüz dünyasında enerji alanındaki ve bu alanla ilişkili küresel, çevresel ve ekonomik konulardaki son gelişmeler, enerji sistemlerine yönelik araştırma ve geliştirmenin planlanması kadar, enerji mühendisi ve yöneticisinin eğitimi konusuna da disiplinler arası yeni bir yaklaşım getirilmesini zorunlu kılmıştır. Petrol, kömür, doğal gaz, nükleer, elektrik ve yenilenebilir enerji endüstrisi ve bununla ilişkili olan kaynak ve ham madde elde edilmesi, donanım tasarımı ve üretimi, endüstrileri sadece teknolojik değişimlere ve çevresel sınırlamalara değil aynı zamanda ekonomik, kurumsal ve ticari değişimlere de maruz kalmıştır”.

 

 

  “AMACIMIZ ENERJİ SİSTEMLERİNDE YENİ ÇÖZÜMLER ÜRETEBİLMEK”

  Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde kurulan Enerji Sistemleri Mühendisliği Anabilim Dalının amacının, enerji alanındaki bu gelişmelerin sonucunda ortaya çıkan disiplinler arası eğitim gereksinimine lisansüstü düzeyde cevap vermek üzere enerji bilim ve teknolojinin hızla değişen sorunlarına disiplinler arası araştırma ve eğitim yoluyla cevap verebilecek, enerji ile ilgili çevresel olguları ve ekonomik sorunları kavramış, enerji sistemlerinde yeni çözümler üretebilecek lisansüstü eğitim almış yenilikçi kişiler yetiştirmek olduğunu belirtti. Enerji Sistemleri Mühendisliği Anabilim Dalı Kurucusu ve Başkanı Doç. Dr. Mehmet Kurban, “Ülkemizde yalnızca yaklaşık 10 üniversitede bu konuda lisansüstü eğitimin yapılabildiğini düşündüğümüzde bu eğitimi Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde yapıyor olabilmek hem ilimiz, hem üniversitemiz, hem de mezunlarımız adına büyük önem taşımaktadır. 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında Enerji Sistemleri Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programına 40, Doktora Programına ise 10 öğrenci alınacaktır. Başvurular 18-22 Ağustos 2014 tarihleri arasında internet üzerinden https://obs.bilecik.edu.tr/ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx adresinden on-line olarak yapılacaktır. Üniversitemizin ilk disiplinler arası Enerji Sistemleri Mühendisliği Anabilim Dalının böyle önemli bir alanda ülkemize büyük hizmetler gerçekleştireceğine inancımı belirterek hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim” dedi.

Son Güncelleme: 01.08.2014 06:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle