ÜNİVERSİTEMİZ İLK DOKTORA ÖĞRENCİSİNİ MEZUN ETTİ

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ilk doktora öğrencisinin mezun etti.

11 Temmuz 2014 Cuma 08:18
1745 Okunma
ÜNİVERSİTEMİZ İLK DOKTORA ÖĞRENCİSİNİ MEZUN ETTİ

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ilk doktora öğrencisinin mezun etti.  

  Konu hakkında bir açıklama yapan Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Doç. Dr. Mehmet Kurban, üniversite olarak ilk doktora öğrencisi mevzun etmenin vermiş olduğu mutluluğu yaşadıklarını belirtti. Kurban, "Lisansüstü programlar kapsamında en üst aşama olan doktora eğitimi ile amaç, öğrenciye bağımsız araştırma yeteneği kazandırma, bilimsel faaliyetleri geniş ve derin bir bakış açısı ile irdeleyerek yorum yapma ve yeni sentezlere ulaşmak için gerekli adımları belirleme istidadı kazandırmaktır.

 Doktora faaliyeti neticesinde hazırlanacak olan tezin, bilime yenilik getirme, yeni bir bilimsel yöntem geliştirme, bilinen bir yöntemi yeni bir alana uygulama niteliklerinden birine ulaşılmasında gerçek bir araç olma zorunluluğu vardır. Üniversite eğitiminde ve bilim aleminde kendini ispat etmenin ve kabul ettirmenin en önemli şartlarından biri de doktora eğitimidir. Bu nedenledir ki bu süreci işletmek ve yönetmek büyük bir birikim ve tecrübe gerektirmektedir. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü olarak bunu başarıp ilk doktora öğrencimizi mezun ettik. Matematik Ana bilim Dalında Yrd. Doç. Dr. Serpil Türkyılmaz danışmanlığında doktora eğitimi yapan Mesut Balıbey adlı öğrencimiz 3 Temmuz 2014 tarihinde eğitimini tamamlayarak doktor unvanı alan ilk mezunumuz olmuştur. Kendisini, danışman hocasını ve Matematik Ana Bilim dalını kutluyorum. Ayrıca şu anda 18 öğrencimiz çeşitli ana bilim dallarında doktora eğitimlerine devam etmektedirler. Fen Bilimleri Enstitüsünde toplam lisansüstü öğrenci sayımızın yaklaşık 236 olduğunu düşündüğümüzde, önümüzdeki günlerde hem doktora öğrenci sayımızın hem de doktora mezunlarımızın artacağını öngörmekteyiz. Bu vesileyle bu mutluluğumuzu paylaşmaktan büyük bir gurur ve onur duymaktayım” dedi.

Son Güncelleme: 11.07.2014 08:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle