ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ÖLÜMÜNÜN 77’NCİ YIL DÖNÜMÜ

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77’nci yıl dönümünü sabahki programların ardından Atatürk’ün hayatı adlı sinevizyon ve oratoryo gösterileri ile son buldu.

10 Kasım 2015 Salı 11:48
1403 Okunma
ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ÖLÜMÜNÜN 77’NCİ YIL DÖNÜMÜ
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77’nci yıl dönümünü sabahki programların ardından Atatürk’ün hayatı adlı sinevizyon ve oratoryo gösterileri ile son buldu.  
 
 
  Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77’nci yıl dönümünde Bilecik'te sabah 08.30’da Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı’na kurumların, siyasi parti temsilcilerinin ve derneklerin çelenk sunulması ile başladı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören sonrası protokol üyeleri, saat 10.30’da Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde Haymeana Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma programına katıldı.
 
,
 
  Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonunda “Atatürk” konulu resim sergisini gezen, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Garnizon ve 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, vali yardımcıları, kurum müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri ve askeri erkan daha sonra programın yapılacağı salona geçti.
 
 
 
  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından açılış konuşması yapan Hayme Ana Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Müdüresi Meryem Avcu, “Yaşadığı süre içerisinde Türk Milleti'nin varlığı ve bütünlüğü için büyük fedakarlıklarda bulunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha saygı ve sevgimizle anıyoruz” dedi.
 
 
 
  “ONUN TÜRK MİLLETİ'NE ARMAĞANI TÜRKİYE CUMHURİYETİ'Nİ KURMAK OLMUŞTUR”
 
  Hayme Ana Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Ramazan Ünal ise, Mustafa Kemal Atatürk’ün savaşlardaki başarılar ile büyük asker yönetimiyle büyük bir devlet adamı olduğunu söyledi. Görüşlerinde sağlamlık, doğruluk, geçerlilik, uluslararası ilişkilerde güvenirlik, barış ve insan sevgisi değerleriyle de evrensel bir kişi olarak Atatürk’ü nitelendiren Ünal sözlerine şöyle devam etti.
 
 
  “Aynı çağda yaşayan dünya için endişe ve korku kaynağı olan bazı liderler, bugün kötü miraslarıyla anılır olmuş. Atatürk ise sevgi ve saygı uyandırarak Türk Milletini çağ ile tanıştırmaya gayret edip Türk Milleti'nin varlığını teminat altına almaya yönelmiştir. Büyük Önder Atatürk yapılması çok zor devrimler gerçekleştirmiştir. Onun Türk Milleti'ne armağanı Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmak olmuştur. Gerçekleştirdiği devrimler ile Türk Milleti'ne çağ atlatmış Türk Milleti'nin dünyada saygınlığının artmasını sağlamıştır.
 
 
  Hayatının son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan büyük insan. Milletçe tuttuğumuz yasa rağmen Atatürk İlkelerinin daha iyi anlaşılarak vakti geleceği günler olmalıdır. Bugün bize her zamankinden daha iyi anlayarak düşüncelerinden daha da istifade ederek ülkemiz ve milletimiz için neler yapabiliriz? Onu düşünmeli ve zaman kaybetmeden işe koyulmalıyız. Türk Ulusunun yüreğinde ölümsüzleşen Büyük Önder Atatürk'ü bir kez daha özlem ve saygıyla anıyorum."
 
 
  Konuşmaların ardından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk hayatı konulu sinevizyon gösterisinin ardından, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk sevdiği türküler eşliğinde Hayme Ana Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen oratorya gösteri ile anma programı son buldu.
 
 

Son Güncelleme: 10.11.2015 11:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle