TÜRMOB ETİK EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) tarafından yapılan etik eğitimleri devam ediyor.

08 Ağustos 2015 Cumartesi 12:58
1454 Okunma
TÜRMOB ETİK EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) tarafından yapılan etik eğitimleri devam ediyor.

 

 

  Bilecik Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) toplantı odasında gerçekleştiren eğitime, SMMMO Bilecik Başkanı Süleyman Kıral, Mali Müşavir Hüseyin Şensoy,Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavir Ali Karakuş ve muhasebeciler katıldı.

 

 

  Eğitim hakkında bilgi veren SMMMO Bilecik Başkanı Süleyman Kıral, yöneticiler olarak, meslektaşlarının talepleri doğrultusunda onlarla  iş birliği yapacak olan her kuruluş ile birlikte program yapmaya hazır olduklarını belirtti.Kıral,” Birinci bölümde mevzuat yönünden, ikinci bölümde ise bize sitem ederek ETA ile ilgili eğitim düzenlemiyorsunuz diye eleştiren arkadaşlarımızın talepleri doğrultusunda Eta yetileri ile görüşmelerimiz sonucu ETA da uygulamalar yönünden sunumlar olacaktır. Program ve kullanım hakkında sunum yapmak ve sizlerin sorularını yanıtlamak üzere Eta bilgisayar temsilcileri aramızda olacaktır.” dedi.

 

 

  “HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE YAZILIMI İLE MESLEKİ DAYANIŞMAYA MESLEKTAŞLARIMIZIN SAHİP ÇIKMALARI GEREKMEKTEDİR”

 

  Kıral konuşmasının devamında yıllardır yaşanan mesleki problemlerin çözüme kavuşturulması amacıyla hazırlanan, bütün meslektaşların  kanayan yarası haline gelen, bu yarayı tedavi etmesi beklenen ve uzun uğraşlar ile kullanıma sunulan E-Birlik Projesi kapsamında odamızda yaptığımı eğitimin amacının  yazılımın başarısı, kullanılmaya başladığı andan itibaren uygulanması ve meslek mensuplarının sahiplenmesi ölçüsünde olacaktır” şeklinde ifade etti. “Haksız rekabetle mücadele yazlımı ile mesleki dayanışmaya meslektaşlarımızın sahip çıkmaları gerekmektedir.

 

 

E-Birlik Modülü ile birlikte hazırlanan yazılım bize, tek bir veri tabanında takip ve kontrol sağlayacak ve hizmet kalitesini ön plana çıkarıp, rekabetin, fiyata ve oranlarla değil, verilecek kalite ile ölçülmesini sağlayacaktır. Ben nasıl kaç defter daha alırım veya müşteri sayımı arttırabilirim düşüncesi ile hareket etmek bu onurlu mesleği yapan meslektaşlarımıza yakışacak bir davranış değildir. Asgari ücret tarifesi altında sözleşme yapmayalım Asgari ücret tarifesi üzerinden sözleşme yapıp da bu ücretin altında ücret alarak haksız rekabet yapanlardan olmayalım”dedi.

 

 

  “DİĞER MESLEKTAŞLARIMIZI MAĞDUR EDİP ZOR DURUMDA BIRAKMAYALIM”

 

  Kıral konuşmalarına son verirken, diğer meslektaşlarını zor durumda bırakmamalarını gerektiğini belirterek,  “Bu durum bu gün size menfaat sağlıyor gibi gözükse de, benzer bir durumla karşılaştığınızda sizler de o mağdurlar arasından olabileceğinizi unutmayınız. Haksız rekabet konusundaki mesleki mücadelemiz bu sisteme uymayan birkaç meslektaşımız tarafından kendi kişisel menfaatleri doğrultusunda baltalamak isteyebilir, lütfen böyle bir duruma sebep olanlardan da olmayalım. Haksız rekabete konu olacak olan her türlü iş ve işlemler Türmob ve odamız tarafından yakinen takip edilerek, tespitler sonrası odamız kurullarının görevlerini yapmaları kaçınılmaz olacaktır. Biz yöneticiler olarak meslektaşlarımızın hiç birinin mağdur olmasından yana değiliz. Bu nedenle  de tüm meslektaşlarımızı haksız rekabet konusundaki çalışmalara hep birlikte  sahip çıkmaya ve destek olmaya davet ediyorum. Sürekli eğitimlerimiz hız kesmeden devam edecektir. Geçtiğimiz hafta Luca bölge sorumlusu Sn. Birol Köse ile bir görüşme yaptık. Yakın bir zamanda Luca da E-Fatura 7 E-Devlet ile ilgili uygulama eğitimine hazırlanıyoruz. Eğitim tarihi belli olduğunda mail ve mesaj yolu ile duyuru yapılacaktır” dedi.

 

 

  Konuşmaların ardından Eskişehir SMMM Odası Üyesi olan Ali Karakuş ise, slayt eşliğinde muhasebecilere bilgi verdi.

Son Güncelleme: 08.08.2015 12:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle