TÜRKİYE'DEKİ 9 İLDEN BİRİSİ BİLECİK

07 Haziran 2014 Cumartesi 08:49
5772 Okunma
TÜRKİYE'DEKİ 9 İLDEN BİRİSİ BİLECİK

 Gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan Avrupa bilgi ağı olan Eurodesk Türkiye Ulusal Ajansı'nin Bilecik'te temas noktası olması için başvuru yapılacağı belirtildi.

 

  Eurodesk’in hizmetlerinin, ücretsiz soru yanıtlama hizmeti, soru sahiplerine öneri ve yardım hizmetleri, fonlarla ilgili Avrupa bilgisine internet erişimin sağlanması, eğitimler düzenlenmesi ve destek hizmetleri, konferanslar, seminerler, diğer etkinlikler düzenlemesi, kaynak materyallerin basılması ve dağıtılması, gençlik programı ile ilgili bilgilerin yaygınlaştırılması olduğu belirtildi.

 Eurodesk Türkiye Ulusal Ajansı fonu ve temas noktası Türkiye’de sadece 72 ilde bulunuyor ve bu illerinden 8’i Doğu, 1'i ise Batı bölgesinde bulunuyor. Batıda bulunan tek il olan Bilecik'in, bu temas noktasına daha önce üye olduğunu, bu yıl Gençlik Merkezi Müdürlüğünün başvuru yapmaması neticesinde temas noktalığının kaldırıldığı bildirildi. Bilecik Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, Haziran ayı içinde temas noktası için başvuruda bulunacağı belirtildi. Bu Eurodesk faaliyetleri kapsamında Gençlik Merkezinin düzenlemiş oldukları gençlik kamplarından dolayı geçirdiği soruşturmadan sonra Gençlik Merkezi Müdürü Neşet Arduç görevinden alınmıştı. Gençlik Spor İl Müdürlüğü de kampları iptal etmiş ve uzun yıllar Eurodesk’i yürüten gençlik merkezi temas noktalığını bu yıl bırakmışlardır.

 

 

 

Bu tür organizasyonlara katılmayan ilimiz, tanıtımı açısından büyük kayıplar veriyor. Bu kayıpların ardından ilimizi bilmeyen vatandaşların Bilecik için Urfa Birecik mi? Bursa Bilecik mi? demeleri çok normal.

Son Güncelleme: 07.06.2014 08:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle