TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN OSMANLI'DAN MİRAS KALAN AZ KURUMLARDAN BİRİ

Türk Kızılayı Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar, toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstlendiklerini belirtti.

11 Haziran 2014 Çarşamba 06:14
2161 Okunma
TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN OSMANLI'DAN MİRAS KALAN  AZ KURUMLARDAN BİRİ

 Türk Kızılayı Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar, toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstlendiklerini belirtti.

 Türk Kızılayı'nın 146'ncı yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yapan Şube Başkanı Selami Çınar, 11 Haziran 1868 yılından biri grup idealist doktor tarafından "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adı altında kurulan bu kurumun 146 yıldır ilk başladığı yerden bu yana dimdik ayakta geldiğinin belirtti. Çınar, Kızılay'ın tarihi geçmişi konusunda bilgiler vererek, "Kızılay, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin Osmanlı'dan miras olarak aldığı pek az kurumdan biriydi. Kızılay, yıllar yılı yardım elini ülke sınırlarının dışına da uzattı. Balkanlar'dan Orta Asya'ya, Orta Doğu'dan Afrika'ya, GüneyAsya'dan Kafkaslara kadar dünyanın neresinde bir insan acısı varsa onu dindirmek için çaba gösterdi. Dünyanın 78 farklı ülkesinde ihtiyaç anında Türk Kızılayı vardı. Uluslararası arenada gerçekleştirilen bu yardım çalışmaları Türkiye'nin tanıtılmasına da kuşkusuz büyük katkı sağladı.Kızılay'ın hizmetleri sadece savaş ve afet dönemleri ile sınırlı kalmadı.

 Toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstlenen ve birçok konuda da öncü olan Türk Kızılayı, kan, sağlık, sosyal yardım, gençlik ve eğitim alanlarında da hizmetler sundu. Yaralıya kan, hastaya ilaç, yoksula aş, öğrenciye burs oldu. Dünyanın sayılı, bölgesinin ise en güçlü yardım kuruluşu haline gelen Türk Kızılayı 146'ncı yaşında, yardımseverlerin her geçen gün artan güveni ve desteği ile ihtiyaç sahiplerinin umutlarını yeşertmeye devam ediyor" diye belirtti. 

Son Güncelleme: 11.06.2014 06:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle