TÜRK SİNEMASININ 100.YILI KUTLANDI

Bilecik Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu, ''Türk Sinemasının 100. Yılı Yeşilçam Şarkıları'' temasıyla hazırlanan konserde katılımcılara muhteşem bir gece yaşattı.

22 Mayıs 2015 Cuma 05:59
1136 Okunma
TÜRK SİNEMASININ 100.YILI KUTLANDI

 Bilecik Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu, ''Türk Sinemasının 100. Yılı Yeşilçam Şarkıları'' temasıyla hazırlanan konserde katılımcılara muhteşem bir gece yaşattı.  

 

 

  Bilecik Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ve Bilecik Belediyesi Türk Müziği Topluluğu'nun organize ettiği ''Türk Sineması'nın 100. Yılı Yeşilçam Şarkıları'' adlı etkinlik, Bileciklilerle buluştu. Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte; Mustafa Cabbar, Yalçın Yıldız, Volkan Kaya Uğur Yerliyurt, Ahmet Akkaya, İsa Özdil, Cihan Ereke, Ertuğrul Demirağ, Çetin Kırcı, Gökhan Sezerel ve Erdal Özdil gibi değerli saz sanatçıları sahne aldı. Öğretim Görevlisi Dr. Tuncay Dağlı yönetmenliğinde gerçekleştirilen ve Türk Sinemasının önemli isimlerinin anıldığı gecede katılımcılar, keyifli anlar yaşadı. Usta Sunucu Mete Ayaz'ın sunuculuğunu yaptığı etkinlik, seyirciler tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.

 

 

  ''SANAT VE SANATÇIYA DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ''

 

  Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, etkinlikte yaptığı konuşmada, Bilecik Belediyesi tarafından fiziki anlamda birbirinden güzel faaliyetin yanı sıra sosyal ve kültürel anlamda da birçok etkinliğin gerçekleştirildiğini belirtti. Bilecik Belediyesi'nin artık kültür ve sanat anlamında birden çok etkinlik yapabilecek mekan ve güce sahip olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nin bu anlamda büyük işlevler gördüğünü belirterek şunları söyledi:

 

 

  ''Bilecik'imizde artık fiziki hizmetlerin yanı sıra sosyal ve kültürel anlamda da büyük çalışmalar yapıyoruz. Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezimiz bu anlamda büyük işlevler görüyor. Burada her dönem 400 kursiyer, müziğin birçok dalında uzman öğreticiler nezaretinde eğitimler görüyor. Dolayısıyla burası aynı zamanda büyük bir eğitim yuvası. Aslında bu tür yapılara anlam kazandıran siz değerli hemşerilerimizsiniz. Çünkü buralarda faaliyet olduğu müddetçe anlamlı sonuçlar çıkar. Ben, bizleri böyle güzel bir toplulukla Türk Sanat Müziğinden güzel eserlerle buluşturan topluluk üyelerimize ve yönetmenimiz ile sunucumuza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca böyle büyük bir organizasyonda emek veren belediye çalışanlarımıza da teşekkür ediyorum.''

 

 

  Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuşmasının ardından Öğretim Görevlisi Dr. Tuncay Dağlı'ya üzerinde Osmanlı Arması bulunan bir tablo taktim ederken, usta sunucu Mete Ayaz'a da Bilecik seramiğinden yapılmış bir kahve fincanı takımı hediye etti.

 

 

  Konuşmanın ardından Bilecik Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu üyelerinin birbirinden güzel eserleri seslendirmesiyle etkinlik son buldu.

 

Son Güncelleme: 22.05.2015 05:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle