TÜRK EĞİTİM-SEN'DEN SİYAH ÇELENKLİ EYLEM

Türk Eğitim-Sen Bilecik Şubesi Başkanı Ömer Yel, okul yöneticileri atamalarını eleştirdi.

25 Ağustos 2014 Pazartesi 10:18
1117 Okunma
TÜRK EĞİTİM-SEN'DEN SİYAH ÇELENKLİ EYLEM

Türk Eğitim-Sen Bilecik Şubesi Başkanı Ömer Yel, okul yöneticileri atamalarını eleştirdi.

  Sendika binasında gerçekleşen ve sendikaya destek veren yöneticilerle üyelerin katıldığı basın toplantısında açıklama yapan Ömer Yel, okul yöneticilerini değerlendirme sürecinin sona erdiğini, görev süresi uzatılacak müdürlerin, yöneticiler tarafından değerlendirildiğini hatırlattı. Değerlendirmeye etki eden puanların çok önemli olduğunu anlatan Yel, şöyle konuştu: "Bu noktada puanlamaya dair ciddi endişelerimiz var. Böyle bir değerlendirmenin büyük bir hata olacağını, öğretmenlerin, öğrencinin, velinin sadece göstermelik etkisinin olacağını, asıl değerlendirmeyi büyük bir kısmının hak ederek o makamlara gelmediğini bildiğimiz siyasetin ve yandaş bürokrasinin kumandası altında olan kişilerin yapacağını açıklamıştık. Nitekim endişelerimizde ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha gördük. 20-25 yıllık okul müdürlerinin bilgisi, becerisi, kıdemi hiçe sayılmış ve bu yöneticilerin görevine son verilmiştir. Bu durum eğitimde büyük infiale, kutuplaşmalara, çatışmalara yol açacaktır."

  Okul yöneticiliği koltuğunda artık hak eden değil, torpili olan, kişisel ilişkilerini kullanan, siyasi ve ideolojik davrananların oturacağını anlatan Yel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Herkes takdir eder ki, bir ilçe milli eğitim müdürü ya da ilçe milli eğitim şube müdürünün, okul müdürünün yöneticilik vasıflarına sahip olup olmadığını bilmesi mümkün değildir. Üstelik 2-3 aydır şube müdürlüğü koltuğunda oturanlar, bu okul müdürleri ile hiç çalışmadan neye göre değerlendirme yapmıştır? Çok açık söylüyoruz ki, değerlendirmeler objektif değildir, siyasidir, usulsüzdür."

  “MİLLİ EĞİTİMDE KADROLAŞMA OPERASYONU”

  Yel, gerçekleşen değerlendirme puanlarına göre görevden alınan müdürlere istinaden kadrolaşma operasyonu yapıldığını iddia etti. 

  Eğitimin her hücresinde kendi adamlarını görmek isteyen, kilit noktalara yandaşlarını getirmeyi hedefleyenlerin kapalı kapılar ardında iş çevirdiğini belirten Ömer Yel, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Benden olmayanı yok edeceğim düsturuyla hareket edenler, farklı düşünenlere yaşama hakkı tanımamaya ant içmiştir. İş bilmeyen, emeği ve alın teri ile değil, siyasi hesaplarla, sendikal tercihleri nedeniyle makamlara getirilen okul yöneticileri devri başlamıştır. Okullar bir kısmı emir kulları tarafından yönetilecektir. Okullar beceriksiz, yönetme kabiliyetinden yoksun kişilere emanet edilecektir. MEB yasası zaten kazanılmış hakları ve sosyal statüleri yok eden bir yasadır. Herkes emin olmalıdır ki, Türk Eğitim-Sen bu işin peşini bırakmayacaktır. Sendikamız, her türlü hukuki yola başvuracak, yanlı davranan ve tetikçilik yapan ilçe milli eğitim müdürlerini, ilçe milli eğitim şube müdürlerini tespit ederek, haklarında suç duyurusunda bulunacaktır."

  Açıklamanın ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yürüyen grup, kurum  önüne siyah çelenk bıraktı, İstiklal Marşı'nı okudu.  27 Ağustos günü valilik ve cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi. Eylem olaysız sona erdi.

Son Güncelleme: 25.08.2014 10:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle