TÜRK EĞİTİM-SEN İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTI

Türk Eğitim-Sen Bilecik Şube Başkanlığı genişletilmiş istişare toplantısı yaptı.

27 Mart 2014 Perşembe 07:54
1363 Okunma
TÜRK EĞİTİM-SEN İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTI

Türk Eğitim-Sen Bilecik Şube Başkanlığı genişletilmiş istişare toplantısı yaptı.

Bilecik’te kar yemek düğün salonunda yapılan toplantıya Türk Eğitim-Sen genel merkez yöneticileri, Şube Başkanları, Türk Kamu-Sen bağlı sendikaların İl Temsilcileri, Siyasi Parti İl Başkanları ve adayları, Milliyetçi Hareket Partisi Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker ve çok sayıda şube üyesi katıldı.

 Toplantı saygı durusu, İstiklal Marşı ve Türk Eğitim-Sen Bilecik Şube Başkanı Ömer Yel’in konuşmaları ile devam etti. Şube Başkanı Ömer Yel konuşmasında, Türk Eğitim Sen Bilecik Şubesinin düzenlemiş olduğu Genişletilmiş İstişare Toplantısına katılan herkese teşekkür ederek sözlerine başladı. Yel,” Biz yıllardır kendi aramızda toplantılar yaparız, genel kurullar gerçekleştiririz. Bu güne kadar bu faaliyetlerimize hiçbir siyasi partilerimizi davet etmemiştik. Bu sefer formatımızı değiştirdik ve ilk defa bugün gerçekleştirdiğimiz genişletilmiş istişare toplantımıza siyasi partilerimizi de davet ettik. Bilecik’te Belediye Başkanlık seçimine girecek partilerimizden üç tanesi 21 Mart 2014 Cuma akşamı Türkiye Kamu Sen İl Binamıza gelerek bizlere projelerini anlatmışlar, bizleri onurlandırmışlardır. Ben buradan kendilerine bir kez daha teşekkür ediyor, 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan Mahalli seçimlerde başarılar diliyorum. 

“GİDEN VALİMİZ VE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ İKTİDAR KURBANI OLDU”

  Ömer Yel, Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de gündem sürekli değişmekte olduğunu belirtti. Yel, “İlimizdeki en son gelişmelerden biri de Valimizden sonra İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Süleyman Şişman ’ın görevden alınmasıdır. Geçtiğimiz hafta sonu ilimiz basınından okuduk. İktidar partisine mensup sayın milletvekili eski milli eğitim müdürümüz hakkında aynen şöyle demiş. “Bu zamana kadar hemen hemen hiç problem yaşamadığımız gerek kişi olarak, gerekse ahlak olarak, çalışkanlık olarak da en rahat çalıştığımız arkadaşlarımızdan bir tanesiydi. Sayın milletvekili çok doğru söylemiş. Sayın Süleyman Şişman göreve geldiği günden bu yana siyasi erk ile iktidar yanlısı sendika ne istedi ise yapmıştır. Tüm üst kadroları bu iktidar yanlısı sendikanın üyeleri ile doldurmuştur. Bu sendikanın bir çok faaliyetine, toplantısına sayın vekille beraber katılmıştır. Bu sendikanın başkanını aslında var olmayan bir kadroya görevlendirmiş, akşama kadar okullarda sendikacılık yapan, görevlendirildiği işte doğru dürüst hiç görünmeyen bu arkadaşı görmemezlikten gelmiştir. Daha ne yapsın. Peki bu müdür ne yapmamıştır. Mesela, Türk Eğitim Sen’in davetine rağmen hiçbir faaliyetine veya toplantısına katılmamıştır. Biz Milli Eğitimin personeli değil miyiz? O zaman neden görevden alındı. Efendim, özel bir ilköğretim okulunda siyasi bir toplantıya katılmış. Okul hakkında soruşturma açmamış. Sayın milletvekilimiz burada da haklı. Biz de aynı düşünüyoruz. Okullarda siyaset olmamalı. Peki siyaset sadece bu özel okulda mı yapılıyor. Maalesef hayır arkadaşlar. Devlet okullarının bazılarında da siyaset yapılmakta.

  Mesela, şimdi sayın milletvekilimiz burada olsaydı da cep telefonunun rehberine bir bakma fırsatımız olsaydı. Acaba, Bozüyük’te, Söğüt’te, Merkez ilçede ve diğer ilçelerimizde hangi okul müdürleri, hangi şube müdürleri ve hangi sendikacıların telefonları kayıtlı bir görebilseydik. Bu arkadaşlarla yapmış oldukları telefon görüşmelerinin içeriklerini bilebilseydik. Devlet okullarından kimlerin siyaset yaptığı konusunda fikir sahibi olurduk. Devlet memurları sayın milletvekilimizle beraber özel yemeklerde buluştular mı bu siyaset olmuyor. Sayın milletvekilimizin mensubu olduğu siyasi partimizin toplantılarına katıldıklarında, onlara övgüler dizdiklerinde, onları öven paylaşımlarda bulunduklarında siyaset olmuyor. Ama onları eleştirdiklerinde siyaset oluyor “ dedi.

 

“ YENİ İL MÜDÜRÜ İKTİDAR YANLISI SENDİKA İL BAŞKANI OLARAK GÖREV YAPTI”

 Ömer yel Konuşmasının devamında, Bir de İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanan arkadaşa bir göz atalım diye belirten; Yel, “ İlimiz İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine Eskişehir de bir ilkokulda okul müdürlüğü görevinin yanında iktidar yanlısı sendikanın il başkanlığı görevini de yürüten bir arkadaş atanmıştır. Bu arkadaşın geçmişi incelendiğinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü gibi bir makamın ağırlığını kaldıramayacağı kanaati bizde oluşmaktadır. Burada ne kadar tarafsız olacağı konusunda da endişeler taşımaktayız. İnşallah endişelerimizde haksız çıkarız. Ama Bilecik Milli Eğitimini zor günlerin beklediğini düşünmekteyiz. Bu arada bu arkadaşın sayın milletvekili ile çekilmiş fotoğrafları da sanal alemde dolaşmaktadır. Tabii, sayın milletvekili ile beraber olmak siyaset değildir.

Sözlerimi bitirmeden önce ben yine sözü 30 Mart seçimlerine getirmek istiyorum. Artık 30 Mart seçimleri sadece bir yerel seçim değildir. 30 Mart sandıkta hesap sorma günüdür. 30 Mart; iş güvencemizi elimizden almaya çalışanlarla, kazanılmış haklarımıza göz dikenlerle, Yetim hakkı yiyen ve yolsuzluk batağına batanlarla, Hukuku ve kamu düzenini kendilerini kurtarmak için katledenlerle, Bölücülerle iş tutan ve ülkenin bölünmesine çanak tutanlarla, Andımızı kaldırıp ama sıkıştığında Bayrağa ve İstiklal Marşına sarılarak, milleti aptal yerine koyanlarla, Ders kitaplarından kin ve nefret duygusu aşılıyor diye çıkarttıktan sonra yine sıkışınca miting meydanlarında Bayrak şiirini okuyanlarla, Sosyal devleti öldürüp, toplumda sadaka kültürünü yerleştirenlerle, İleri demokrasi diye diye tüm özgürlüklerimizi elimizden alanlarla, Sandıkta hesaplaşılacak gündür “ dedi.

Konuşmalarının ardından misafirlere yemek ikrami verilirken Türk Eğitim-Sen Genel Merkezinden gelen yetkilileri Başkan Ömer Yel,Osmanlı Tuğrası bulunan tablo hediye etti.


Son Güncelleme: 27.03.2014 07:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle