“TÜRBE ÇOK İLGİ GÖRÜYOR VE BURANIN ÖNEMİNİ İFADE EDEN HEDİYELİK EŞYALAR ALIYORLAR”

Bilecik Şeyh Edebali Türbesindeki yakınında bulunan esnaf, türbeye gelen ziyaretçi sayısının fazla olması nedeniyle işlerinin yoğunluğundan memnuniyetlerini dile getirdi.

20 Aralık 2014 Cumartesi 10:42
4455 Okunma
“TÜRBE ÇOK İLGİ GÖRÜYOR VE BURANIN ÖNEMİNİ İFADE EDEN HEDİYELİK EŞYALAR ALIYORLAR”
banner15

  Bilecik Şeyh Edebali Türbesindeki yakınında bulunan esnaf, türbeye gelen ziyaretçi sayısının fazla olması nedeniyle işlerinin yoğunluğundan memnuniyetlerini dile getirdi.

 

 

  Bilecik Şeyh Edebali türbesinde senelerdir esnaflık yapan ve eski türbedar Muhsin Maden, Bilecik’e ne kadar yerli yabancı turist geldiğini bilmediğini, ancak çok sayıda turiztin ziyaret ettiğini ifade etti. Maden, "Şeyh Edebali yakınlarında bulunan yerleri ve bu türbeyi ziyaret eden turist çok fazla yoğun ilgi gösteriyor. Burayı belki bilmiyorlar, belki gelmiyorlar ama çevre illerden burayı ziyarete gelen insan çok fazla. Bu insanların Bilecik'e Şeyh Edebali hazretlerin türbesi, Osmanlı'nın ilk başkenti olması, Osmanlı'ya dair çok büyük manevi değer katmasından dolayı ilgi gösteriyor. Bunda en büyük rolü Şeyh Edebali hazretleri buluyor. Çünkü kendisi Osmanlı'nın manevi kurucusu olduğu için insanlar da bu 600 yıllık süre gelen milletin arkasındaki büyükleri merak ediyor” dedi.

 

 

 “TÜRBE ÇOK İLGİ GÖRÜYOR VE BURANIN ÖNEMİNİ İFADE EDEN HEDİYELİK EŞYALAR ALIYORLAR”

 

 

  Şeyh Edebali'nin Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Gazi’nin kayın pederi olduğunu ve Osmanlı Devleti'nin manevi kurucu olduğunu hatırlatan Maden, turistlerin en çok bölgeye dair hediyelik şeyalara ilgi gösterdiğini dile getirdi. Maden, “Burayı ziyaret eden insanlarda buraya dair hediyelikler alıyorlar. Bizde onların taleplerini karşılamak için elimizden geleni yapıyoruz. Hediyelik eşya alan vatandaşlar kendi illerine gittikleri zaman Şeyh Edebali'nin bulunduğu yerden geldim ve oraya has, oraya özel olan hediyelikler götürebilecekleri için hediyelikler aldım diyorlar ve Bilecik’i unutmuyorlar.

 

 

 Burada Şeyh Edebali'nin vasiyetleri, herkesin bildiği “Ey Oğul” diye başlayan, “Bak Oğul” diye başlayan yazılara daha çok talep geliyor. İnsanlar bunları okudukça ders alıyorlar ve bunları alıp ailelerine, eşlerine dostlarına hediye ediyorlar. Onun haricinde Osmanlı Devlet arması ve Osmanlı Tuğrası çok talep görüyor. Çünkü diğer illerde Osmanlı'nın çok fazla ağırlık görmesi, Osmanlı'nın bu kadar ilgi görmesi bir şey yok. Bilecik'e geldiklerinde bu hediyeleri almak, Osmanlı'nın ilk başkentinden geldiklerini göstermek için geliyorlar ve bu tür alışverişleri gösteriyorlar. Biz buraya gelen ve ilgi gösteren insanlardan çok memnunuz. Bizim için burada en önemli şey para kazanmak değil, önemli olan bizim ilimizin tanıtılması ve Şeyh Edebali'nin daha çok insanlara duyurulup daha çok insanın gelmesi. Bizim ticari anlamda kazanmamız da bunların etkisi var. Bizim için en önemlisi Bilecik'in Osmanlının ilk başkenti olup herkese duyurulması” dedi.

 

 

Son Güncelleme: 20.12.2014 10:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle