TÜM İŞLETMELERİN DİKKATİNE !

Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, kentte faaliyet gösteren işletmecileri uyararak, "Atık Yönetim Uygulaması (ATYÖN) ve Atık Beyan Sistemi (ABS) sisteme girişlerinin 1 Ocak 2018 tarihi itibari ile kullanıma açılmış olup, 31 Mart 2018 tarihi itibariyle kapatılacaktır" dedi.  

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
15 Şubat 2018 Perşembe 18:09
1254 Okunma
TÜM İŞLETMELERİN DİKKATİNE !

Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, kentte faaliyet gösteren işletmecileri uyararak, "Atık Yönetim Uygulaması (ATYÖN) ve Atık Beyan Sistemi (ABS) sisteme girişlerinin 1 Ocak 2018 tarihi itibari ile kullanıma açılmış olup, 31 Mart 2018 tarihi itibariyle kapatılacaktır" dedi.

 


  İl Müdürü Bolat, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı ile Bakanlıkları arasında yapılan ortak çalışmalar doğrultusunda işletmelerin ATYÖN ve ABS'nin sisteme girişlerinin son günü olarak 31 Mart 2018 tarihi olduğunu kaydetti. Bolat, "İşletmecilerin 31 Mart 2018 tarihine kadar il müdürlüğümüze iletilen başvurular doğrultusunda kullanıcı adı-şifre temini işlemleri yapılacaktır. 31 Mart'a kadar beyanda hata yaptıkları gerekçesiyle başvuru yapan firmaların beyan onayları kaldırılacak. Raporlama başlığı altında yer alan beyan işlemleri  kısmı kullanılarak  'atık beyan formu onaylanmış mı?' sorusuna 'hayır' seçeneği seçilerek beyan yapmış, ancak onaylama işlemini yapmamış olanlar listelenecek ve söz konusu tesislere ulaşılarak onaylama işlemini gerçekleştirmeleri sağlanacaktır. Bununla birlikte; söz konusu beyan sürecinin tamamlanmasını takiben sistemin 31 Mart 2018 tarihinde kapatılmasından sonra atık beyanını yapan tesislerin beyanları incelenerek hatalı, eksik veya abartılı beyanlarda bulunulduğu düşünülen tesisler belirlenerek ve bir defaya mahsus olmak üzere 5 iş gününü geçmeyecek şekilde Atık Yönetim Uygulaması üzerinden uzatma süresi verilecektir.  Sistemden kaynaklı olarak beyanını yapamayan ve bu durumu beyan süresi içerisinde resmi olarak bildiren tesislerin problemlerinin giderilmesini sağlamak için bir defaya mahsus olmak üzere 5 iş gününü geçmeyecek şekilde Atık Yönetim Uygulaması üzerinden uzatma süresi verilecektir. Bu kapsamda 2017 yılında sağlık kuruluşlarınca gerçekleştirilen tıbbi atık beyanlarının, sağlık kuruluşunun kapasitesinde tıbbi atık miktarına etki edecek orandaki değişiklik durumu da göz önüne alınarak, 2016 yılı tıbbi atık beyanları ile karşılaştırılarak, tutarsızlık tespit edilen sağlık kuruluşlarında düzeltme yapabilmeleri için gerekli işlemler gerçekleştirilecektir" ifadelerine yer verdi.


  "Taşıma numaralarını kullanmak suretiyle taşıma yapmaları zorunluluk haline getirilmiştir"


  Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, Mobil Atık Takip Sistemi (MOTAT) 2016 yılı itibariyle kullanıma açılmış olup, mobil cihazı bulunan tüm taşıma firmaları tarafından kullanılmakta olduğunu söyleyerek, "Aynı zamanda Atık Yönetim Uygulaması yazılımında ve Atık Takip Servis Sağlayıcısı (ATSS) firmalarına ait yazılımlarda yapılan güncelleme çalışmalarının tamamlanması ile basılı UATF yerine sistem içerisinden otomatik olarak üretilen 'Taşıma Numarası' kullanımına başlanmıştır. Söz konusu husus 05 Ocak 2018 tarihinde bakanlığımız web sayfasından yapılan duyuru ile tüm kullanıcılara duyurulmuştur. Ayrıca, il müdürlüğümüzce satışı yapılmakta olan UATF’lerin basım işlemi yapılmayacaktır. Bu bağlamda tüm tehlikeli atık taşıma işi yapan firmaların araçlarına mobil cihaz taktırması ve sistem üzerinden oluşturacakları Taşıma numaralarını kullanmak suretiyle taşıma yapmaları zorunluluk haline getirilmiştir" dedi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle