TARİHİ KERVANSARAYDA MUTLULUĞA ADIM ATTILAR

  Bilecik'te bir çift, 380 yıllık tarihi kervansarayda dünya evine girdi.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
22 Nisan 2018 Pazar 14:46
2153 Okunma
TARİHİ KERVANSARAYDA MUTLULUĞA ADIM ATTILAR

  Bilecik'te bir çift, 380 yıllık tarihi kervansarayda dünya evine girdi.

  Bilecik'in Vezirhan beldesinde Kerem Köker ile Demet Arabacı çifti, Veziriazam Köprülü Mehmet Paşa tarafından 17. yüzyıl başlarında yapılan kervansarayda mutluluğa 'evet' dedi. Çiftin nikahı Vezirhan Belde Bediye Başkanı Mehmet Duymuş tarafından kıyılırken, tarihi kervansaray hakkında bilgi veren Başkan Duymuş, "Kervansarayın yapım tarihini gösteren kitabesi olmamakla beraber muhtemelen 1655 yılında yapıldı.

 Vakıflar Genel Müdürlüğünün, atıl ve yıkıntı durumundaki vakıf eserlerini ayağa kaldırılmak için başlattığı restorasyon çalışmaları kapsamında projesi hazırlanan ve 2007 yılında 4,5 milyon TL’lik bir ödenekle restorasyonuna başlanan tarihi kervansarayın restorasyonu 3 yılda tamamlanmıştır.

 Kuruluş amacına uygun şekilde 38 odalı butik otele dönüştürülmesi planlanan kervansaray, 380 yıl sonra yeni misafirlerini ağırlıyor. Bugün de burada Arabacı ve Köker ailelerinin nikahını kıymak için toplandık. Bu tarihi mekanda bizlere 'evet' diyerek hayatlarını birleştirdiler. Bizler de kendilerine bir ömür mutluluklar diliyoruz" dedi.

  "Tarihi bir mekanda evlenmek güzledi"

  Demet ve Kerem çifti ise tarihi mekanda evlenmenin kendilerinde ayrı bir mutluluk oluşturduğunu belirterek, "Bugün burada Veziriazam Köprülü Mehmet Paşa tarafından yapılan kervansarayında evlendik. Buranın tarihi dokusu ve kokusunu hissettik. Burada evlenmeye karar verdiğimizde belediye başkanımız da bizlere olur dedi. Bugün de nikahımızı kıyarak mutluluğumuza ortak oldu" dedi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
icli disli 2018-04-23 01:30:23

Sanirim mekanin tarihi dokusuna uygun olmasi icin cift nikah sahidi olarak muzik dunyasinda tarihi oneme haiz Freddie Mercury'i secmis. Cifte mutluluklar dilerim!

Avatar
Aynur hoca 2018-04-23 01:36:27

Ayy cok tatli olmuslar. Ben tevafuklara inanirim, son resimde arkada iki tane cocuk bisikleti var heralde iki tane cocuklari olucak. InsAllah... insAllah...

banner22

resim yükleresim yükle