SOKAK HAYVANLARI İÇİN MİKROÇİP ENJEKTÖRÜ VE KULAK KÜPESİ DAĞITIMI YAPILDI

Bilecik’ te, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Yaban Hayatı Daire Başkanlığınca yürütülen iş ve işlemlerinin verimli bir şekilde takibinin yapılması kapsamında mikroçip enjektörü ve kulak küpesi dağıtımı yapıldı.

12 Şubat 2015 Perşembe 06:34
1198 Okunma
SOKAK HAYVANLARI İÇİN MİKROÇİP ENJEKTÖRÜ VE KULAK KÜPESİ DAĞITIMI YAPILDI

Bilecik’te, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Yaban Hayatı Daire Başkanlığınca yürütülen iş ve işlemlerinin verimli bir şekilde takibinin yapılması kapsamında mikroçip enjektörü ve kulak küpesi dağıtımı yapıldı.

 

 

  Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bursa 2. Bölge Müdürlüğü Av ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Hidayet Topçu konu hakkında yaptığı açıklamada, müdürlüklerine bağlı teknik çalışanlar tarafından Bilecik Belediyesi ve Bozüyük Belediyesi hayvan bakımevlerine 1000 adet mikroçip enjektörü, 1000 adet kulak küpesi dağıtımı yapıldığını belirtti. Topçu, ”Yaban Hayatı Bilgi Sistemi ile (YABİS) halkalama işlemleri, hayvan kayıt işlemleri, bakımevleri raporları, ev ve süs hayvanları satış raporları, hayvanat bahçeleri bilgileri, ceza bilgileri gibi hayvanlara ait bilgiler sisteme girilmekte ve takipleri yapılmaktadır.

 

 

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında bakanlığımız tarafından belediye hayvan barınaklarına dağıtılacak olan mikroçipler ve okuyucular hakkında 27 Kasım 2014 tarihinde eğitim verilerek geçici bakımevi veteriner hekimleri bilgilendirilmişti. Tüm hayvanların rahat yaşamlarını ve hayvanlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamak amacıyla görev yapan bakanlığımız vatandaşlarımızın destekleriyle hayvanlara huzurlu ortamlar yaratmayı planlamaktadır” dedi.

Son Güncelleme: 12.02.2015 06:34
Anahtar Kelimeler:
SOKAKAHAYVANLARIMİKROÇİP
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle