SÖĞÜT HALKI ZARARIN KARŞILANMASI İÇİN DEVLETTEN YARDIM BEKLİYOR

Geçtiğimiz ay Bilecik’i etkisi altına alan kar yağışı, Söğüt ve İnhisar ilçelerine bağlı köylerde seraları kullanılamaz hale getirirken, muhtarlar köylülerin zararlarının karşılanması için Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir ile görüştü.

13 Şubat 2015 Cuma 13:53
3058 Okunma
SÖĞÜT HALKI ZARARIN KARŞILANMASI İÇİN DEVLETTEN YARDIM BEKLİYOR

Geçtiğimiz ay Bilecik’i etkisi altına alan kar yağışı, Söğüt ve İnhisar ilçelerine bağlı köylerde seraları kullanılamaz hale getirirken, muhtarlar köylülerin zararlarının karşılanması için Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir ile görüştü.

 

  Görüşme öncesi Bilecik Valiliği önünde basın açıklaması yapan köy muhtarları, Antalya’da yaşanan sel baskını sonrası buradaki seraların da çöktüğünü ve Antalya’ya hemen yardım yapıldığını belirttiler. Küre Köyü Muhtarı İbrahim Göğercin, Sakarya Vadisi'nde göçen seraları için valiyle görüşmeye geldiklerini ifade ederek, “Afet kapsamına alınmak için müracaat edeceğiz. Seralarımız göçtü, bugüne kadar daha hiç bir açıklama yapılmadı. Köylülerimiz çok mağdur. Çiftçilerimiz perişan haldedir. Hiç kimse serasını şu anda göçtüğü yerden kaldıramıyor. Vali bey ile görüşmek için randevu aldık” ifadelerini kullandı.

 

 

 “ŞU ANA KADAR HİÇBİR YARDIM YOK”

 

  Söğüt Akçasu Köyü Muhtarı Erol Aydın, Sakarya Vadisi'nde 8-10 köyde 6 bin dönüm seranın telef olduğunu kaydetti. Aydın, “Şu ana kadar devletimizden hiçbir yardım alamadık. Biz bu konuda devlet büyüklerimizden yardım istiyoruz. Yeterince sesimizi duyuramadığımıza inanıyorum. Yetkililere çalışmaları sorduk, 'çalışmalar devam ediyor' dediler. Hala şu ana kadar hiç bir yardım yok. Bugün bu seraların enkazının kaldırılması bile bizim için mucize. Yüzde 90'ı şu anda bizim seralarımız aynı şekilde duruyor. Vatandaş elinden geleni yapıyor, ne yapıyor, vatandaşın cebinde çay parası yok. Artık gereken neyse inşallah onları da yaparlar” dedi.

 

 

 

  “BU YAPILANLAR OYALAMA POLİTİKASI, BİZ VATANDAŞI TUTAMIYORUZ”

 

  Yakacık Köyü Muhtarı Hüseyin Yıldırım ise, 31 Ocak’ta yaşamış oldukları afetten dolayı bir araya geldiklerini aktararak, “6-16 Ocak tarihlerinde Antalya'da afet oluyor. Hemen bütün yetkililer, bütün şeylerini oraya aktarıyorlar. 6 trilyon salı günü Antalya’ya gitti. Cuma, bugün için bütün sorunlar çözülecek dediler fakat hiç bir sorun çözülmedi. Bu yapılanlar oyalama politikası, Bilecik cezalandırılıyor. Bütün görüştüğümüz yetkililer cuma günü gelin dediler. Cuma da geldi, bir şey yok. Biz vatandaşı tutamıyoruz. Bu saatten sonra yapacak hiç bir şeyimiz kalmadı” diye konuştu.

 

 

 

  “55 MİLYON 775 BİN TL’LİK ZARAR OLDUĞU TESPİT EDİLDİ”

 

  Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, yapılan açıklama sonrası köy muhtarları ile görüşerek, çalışma sonucunda 799 çiftçinin yaşanan olaylardan etkilendiğini ve 3 bin 253 dekan alanın zarar gördüğünü anlattı. Nayir, şöyle konuştu:

 

 

  “Seralarda 42 milyon 731 bin TL'lik bir zarar, ürünlerde de 13 milyonluk bir zarar var. Toplamda ise 55 milyon 775 bin TL'lik bir zararın olduğunu tespit ettik. Aynı zamanda zeytin ve narda da sıkıntılar olduğunu, onlarda da ürün eksikliğine sebep olacak olan hususlar olduğunu görmüştük. Onlarda da aşağı yukarı 3 milyon TL'ye yakın bir zarar tespiti yapılmıştı. Bununla ilgili olarak biz raporlarımızı Ankara'ya gönderdik. Başbakanlığa Ekonomik Sosyal ve Kültürel İşler Başkanlığı'na bir acil yardım ödeneği talebinde bulunduk."

 

Son Güncelleme: 13.02.2015 13:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle