SOFULAR YAYLASINA 50 MİLYON TOHUM BIRAKILDI

  Kütahya'nın Domaniç ilçesindeki ormanlık alanda geçen sene 10 Eylül 2017 günü başlayan ve Bilecik'in Bozüyük ilçesine de sıçrayan yangından zarar gören Sofular Yaylası'ndaki 220 hektar alana yaklaşık 50 milyon tohum bırakılarak, 23 bin fidanın dikimine başlandı. 

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
16 Nisan 2018 Pazartesi 13:10
417 Okunma
SOFULAR YAYLASINA 50 MİLYON TOHUM BIRAKILDI

  Kütahya'nın Domaniç ilçesindeki ormanlık alanda geçen sene 10 Eylül 2017 günü başlayan ve Bilecik'in Bozüyük ilçesine de sıçrayan yangından zarar gören Sofular Yaylası'ndaki 220 hektar alana yaklaşık 50 milyon tohum bırakılarak, 23 bin fidanın dikimine başlandı. 

  Bilecik'in Bozüyük ilçesinde bulunan Sofular yaylasında geçen yıl çıkan orman yangınında zarar gören alanda, ''Sofular yaylası sizinle nefes almaya başlıyor'' sloganıyla bir çalışma başlatıldı. Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Bozüyük ilçesi Sofular Yaylası'nda düzenlenen törende, yangında yaşanan olayları ve yapılan çalışmaları anımsatarak, bölgedeki yangının zorlu mücadeleler sonucu söndürüldüğünü söyledi. Orman Genel Müdürlüğünün yangın sonrası sahaya girerek temizleme çalışmasını yaptığını anlatan Vali Büyükakın şöyle konuştu;

  "Tohumlar tutarsa 50 milyon ağaç ekmiş gibi olacağız"

  ''Arazinin koşulları nedeniyle serpme yoluyla tohumlama çalışması yapıldı. Bütün tohumlar tutarsa 50 milyon ağaç ekmiş gibi olacağız. Ama fiilen bunların hepsi tutmayacaktır. Kaybettiğimizin çok daha fazlası miktarda ağaç tohumu atılmış vaziyette. Şu anda 23 bin adet sarıçam dikmek üzere planlamamızı yaptık. Bu gün 5 bin adedini dikiyoruz ve programlı bir şekilde toplam 23 bin fidanımız dikilmiş olacak. Ayrıca 120 adet ladin ağacı dikilecek."

  "Talihsiz bir yangın sonucu 220 hektarlık alanımız bu hale geldi"

  Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın ise; Orman ve su İşleri Bakanı Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatlarıyla ormanların varlığını korurken, bunların sayısını arttırmaya gayret ettiklerini dile getirerek, "Talihsiz bir yangın sonucu 220 hektarlık alanımız bu hale geldi.

 Devletimiz ve teşkilatımız yaptığı çalışmalarla 1 metrekarelik bir alanı bile yangından sonra kendi kaderine bırakmıyor, mutlaka ağaçlandırıyor ve eski durumuna gelmesi için ne gerekiyorsa her türlü imkanlar seferber ediliyor. Yanan alanların bir metrekaresi dahi imara açılmıyor. 10 yıl boyunca ekilen fidanların bakımı ve gözetlemesi yapılmaktadır" diye konuştu.

  Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve Orman İşletme Müdürü Erkan Yurt'un konuşmalarının ardından Vali Büyükakın ve beraberindekiler, çocuklarla birlikte fidan dikip, tohum attı.

  Törene, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Kaymakam Hasan Yaman, Vali yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Kaymakamlar, İl Genel Meclisi Başkanı Oğuz Sertler, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, ilçe ve belde belediye başkanları, mahalle ve köy muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle