SMMMO ÜYELERİNE 'KDV UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ' EĞİTİMİ VERİLDİ

Bilecik Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Odası (SMMMO) üyelerine ‘Katma Değer Vergisi (KDV) Uygulama Genel Tebliği’ eğitimi verildi.

15 Ağustos 2014 Cuma 11:58
1055 Okunma
SMMMO ÜYELERİNE 'KDV UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ' EĞİTİMİ VERİLDİ

Bilecik Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Odası (SMMMO) üyelerine ‘Katma Değer Vergisi (KDV) Uygulama Genel Tebliği’ eğitimi verildi.  

  Bilecik SMMMO toplantı salonunda yapılan eğitimde, Yeminli Mali Müşavir Ali Karakuş tarafından SMMMO üyelerine bilgilendire yapıldı. Toplantı öncesi konuşma yapan Bilecik SMMMO Başkanı Süleyman Kıral, uzun süre düşünüp gerçekleştirme fırsatı elde edemediklerini, sürekli eğitim çerçevesi içerisinde düzenlenmiş olan KDV uygulama tebliği ile alakalı seminere katılanlara teşekkürlerini iletti.

  Ardından YMM Ali Karakuş, muhasebeciler ve mali müşavirlik mesleğinin konusunu başlıklar halinde üyelere anlattı.

Karakuş, “Müşterilerden, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir’e aktarılacak bilgi ve belgeler ne kadar düzenli ve zamanında ulaşırsa, alınacak hizmetin de bir o kadar aktaracağını belirterek başlamak istiyorum. İş yerlerinde vergi levhası asma mecburiyeti kaldırılmış, ancak vergi levhanızın iş yerinde bulundurulması uygulaması devam etmektedir. Denetimde vergi levhasının ibraz edilmemesinden usulsüzlük cezası kesilir. Yazar kasa kullanma mecburiyeti doğduğunda 30 gün alınması gerekir. Yazar kasa levhası çıkmadan yazar kasa kullanılması halinde cezaya maruz kalınacaktır. Yazar kasa kullananların yazar kasa levhasını iş yerlerinde bulundurmaları gerekir. Perakende satış fiş kesme sınırını 2014 yılı için 800 TL'dirr. Aşan her türlü mal ve hizmet teslimi için, bedeli tahsil olsun veya olmasın yedi gün içinde fatura kesilmesi zorunludur. 800 TL altındaki mal ve hizmet teslimi için fatura kesme mecburiyeti olmayıp isteğe bağlıdır. Ancak her türlü satışlarda ya fatura ya da perakende satış fişi kesilmesi gerekir. 10 işçi ve üzeri çalışan iş yerlerinde işçilerin ücret ödemeleri banka üzerinden yapılması gerekir. Aksi taktirde ilgili iş kanununa göre her işçi ve her ay için 134 tl idari para cezası kesilebilecektir” şeklinde sunum yaptı.

  Gerçekleşen toplantı, soru cevap şeklinde devam ettikten sonra son buldu.

Son Güncelleme: 15.08.2014 11:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle