SİZ NEYİN PEŞİNDESİNİZ

İstanbul Bilecikliler Derneğini yönetimin kurulunda görev yapaan 5 üyesi Bilecik Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Selim Yağcı’ya tam destek verdiklerini açıklamışlardı.

26 Mart 2014 Çarşamba 19:26
2435 Okunma
SİZ NEYİN PEŞİNDESİNİZ

İstanbul Bilecikliler Derneğini yönetimin kurulunda görev yapaan 5 üyesi Bilecik Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Selim Yağcı’ya tam destek verdiklerini açıklamışlardı.

Bu verieln destekten sonra İstanbul Bilecikliler derneği Başkanı İbrahim Yılmam biz dernek olarak hiçbir siyesi parti adayı desteklemediklerini basın bildirisi yolu ile bildirmişti. Bu olayların ardından kendilerini İstanbul'da yaşayan Bilecikliler adına İstanbul'dan kalkıp ilimize gelerek basın açıklaması yapma gereği duyan İstanbul Yörük Türkmen Dernek Başkanı ve İstanbul Bilecikliler Derneğinde 7 dönem başkanlık yapmış Necati Çak'ın neyin peşinde olduklarını hala anlamış değiliz. ,

  Biri İstanbul Bilecikliler derneğinde hiçbir görevi olmayan diğeri ise İstanbul Yörük Türkenleri Derneği Başkanı Faruk Şahin idi. Faruk Şahin'in başkanı olduğu dernek yüzde yüz Bileciklilerden oluşmuyor olması ve her ilden bireylerin  bu derneğe üye olmaları ve yaptığı aöçaıklamayı dernek olarak değil de birey olarak veriyorum demesi kafalarda soru işareti bıraktı.

 İstanbul'dan gelen grup adına konuşan, Necati Çak, İbrahim Yılmam’ın açıklamalarını tanımadıklarını ve derneğin bu zamana kadar profesyonel bir anlayışla yöneltildiğini ve Yılmam’ın açıklamalarının kendi menfi açıklamaları olduğunu belirtti. Çak, " Ben Necati Çak olarak 20 yıl 7 dönem İstanbul Bilecikliler Derneği başkanı olarak İstanbul'da ki Bilecikli hemşerilerimize hizmet eden bir abinizim. İstanbul Bilecikliler Derneği sadece başkanı ile değil her biri birbirinden değerli Başkan Vekili, Başkan Yardımcılarıyla birlikte karar alarak uygular. Bu nedenle İstanbul Bilecikliler Derneği yönetim kurulu üyelerinin ve kadın kolları başkanının ortak açıklaması tüm İstanbul Bilecikliler Derneğini bağlar. Aksine dernek başkanı olduğunu söyleyen arkadaşın şahsi açıklamaları tek başına büyük bir camia olan İstanbuldaki Bilecikli hemşerilerimizi temsil etmez. Bu doğrultuda dernek başkanı olduğunu söyleyen arkadaşın bir kısım basın organlarına dağıttığı kendi Başkan Vekili, Başkan Yardımcısı, Yönetim kurulu üyeleri ve kadın kolları başkanını tekzip mahiyetindeki açıklamaları dernek başkanının şahsi menfaat güttüğünün en büyük ikrarıdır. Bu doğrultuda İstanbul Bilecikliler Derneğinin Başkan vekilinin, başkan yardımcısının yönetim kurulu üyelerinin ve kadın kolları başkanının açıklamalarının İstanbul Bilecikliler Derneğinin gerçek düşünceleri olduğunun ve bugün basın açıklaması yapan bizlerinde aynı görüş ve kanaatlarda olduğunu açıkca beyan ediyoruz. 5 dönemdir İstanbul Bilecikliler Derneğinin oba beyi olan ve derneğimizi her türlü faaliyetine maddi manevi her türlü desteği veren yağtığı hizmetlerle Bilecik'i çağdaş bir şehire çeviren Türkiye ölçeğinde vizyon projelere imza atan Bilecik Belediye Başkanımız Sayın Selim Yağcı'nın sonuna kadar arkasındayız. Dualarımız ve desteklerimizde Sayın Selim Yağcı'yla beraberdir. Ustalık döneminde de hizmetlerinin artarak devam edeceğinden kuşkumuz bulunmamaktadır. Seçim sürecinde de Sayın Selim Yağcı başkanımıza başarılar diliyoruz " dedi.

 Konuşmanın ardından İstanbul Yörük Türkmenleri Dernek Başkanı Faruk Şahin ise,İstanbul'dan kalkıp Bilecik'e gelerek basın açıklaması yapma sebebimiz, İstanbul Bilecikliler Derneği Başkanı İbrahim Yılmam'ın yapmış olduğu olumsuz açıklamalar olduğunu belirtti.Şahin," Yılmam aday adayı olduğu sırada ya Başkan vekiline görevi teslim etmesi gerekiyordu yada istifa etmesi gerekiyordu. çünkü yapmış olduğu açıklamalar sadece onu bağlamıyor İstanbul'da yaşayan bütün Bileciklileri bağlıyor. Yılmam'ın yapmış olduğu açıklamalar ne Bilecikli arkadaşları nede yönetim üyelerini bağlamamaktadır. Bundan sonra İbrahim Yılmam bir açıklama yapmak istiyorsa, yönetim kurulunu bir araya toplar orada bir karar alınır ve ona göre açıklama yapar. Onun haricinde Yılmam'ın yapmış olduğu hiç bir açıklamayı kayde değer bulmuyoruz. Selim Yağcı çıraklık kalfalık döneminiğ geçirdi son 5 yılda da ustalık dönemini görmek istiyoruz. Ben şahsım olarak ve arkadaşlarım olarak Selim Yağcı'nın arkasında olduğumu söylemek istiyorum " dedi.

Son Güncelleme: 26.03.2014 19:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle