ŞİŞECAM ÇALIŞANLARININ MAHKEMESİ YİNE ERTELENDİ

Şişecam Grubuna bağlı Camiş Madencilik ile Kristal-İş Sendikası arasında ‘Yetki ve İşkolu’ belirlemesini davasının dördüncü duruşmasından da sonuç çıkmadı.

09 Haziran 2015 Salı 09:45
1656 Okunma
ŞİŞECAM ÇALIŞANLARININ MAHKEMESİ YİNE ERTELENDİ

 Şişecam Grubuna bağlı Camiş Madencilik ile Kristal-İş Sendikası arasında ‘Yetki ve İşkolu’ belirlemesini davasının dördüncü duruşmasından da sonuç çıkmadı.  

  Bilecik Cam-İş Madencilik A.Ş. çalışanlarının, Bursa Kristal -İş Sendikası'na üye oldukları dolayısıyla çalıştıkları iş yeri ile sendika arasında “Yetki ve İş” kolu duruşması bugün Bilecik Adliye Sarayında dördüncü mahkemesi görüldü. 

Bilecik Asli Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşma, iş yerinde bilirkişi heyetiyle birlikte kesif kararı alınması sonucu ile 11 Eylül 2015 tarihine ertelendi.

 

 

  Mahkeme çıkışı açıklama yapan, Kristal-İş Sendikası Eskişehir Bölge Temsilcisi İsmail Ayer, 2014 Eylül ayından bu yana mücadelelerinin devam ettiğini belirterek, “Eylül 2014’den bu yana sendikal örgütlenme mücadelesi veren Camiş Madencilik çalışanı Kristal-İş Sendikası üyelerinin bakanlık tarafından almış olduğu Toplu İş Sendikası çoğunluk tespiti ve yetkiye ilişkin işveren tarafından haksız bir şekilde açılan iptal davasında bugün görülen dördüncü duruşmasından çıktık. Bilecik Asli Hukuk Mahkemesi tarafından dosya üzerinden “Bilirkişi incelemesine” karar verilmiş bir sonraki celse olan 11 Eylül 2015 tarihinde emekçi ve örgütlü işçilerin hakkı olan toplu iş sözleşmesinin yetkisinin nihayete ereceği bildirilmektedir” dedi.

 

 

  “İŞVEREN BASKISI VE TELKİNLERİ”

 

  Görülen “Yetki” davasının aynı tarihe ertelendiği ve sebebinin Camiş Madencilik iş yerinde bilirkişi heyetiyle birlikte kesif kararı alınmak olduğunu söyleyen Ayer, “Camiş Madencilik çalışanları Kristal İş Sendikası üyeleri işçilerinin üyelikleri yapıldığı esnada Camiş kolunda olmalarına rağmen işveren baskısı ve telkinleri sonucu Çalışma Bakanlığının haksız bir şekilde iş kolunu değiştirmesi buna karşı Kristal-İş Sendikası tarafından açıklan İş Kolu Tespit davasında, Bilecik Asli Hukuk Mahkemesi tarafından Camiş Madencilik iş yerinde bilirkişi heyetiyle birlikte kesif kararı alınmış olup mahkeme 11 Eylül 2015 tarihine ertelendi” dedi.

Son Güncelleme: 09.06.2015 09:45
Anahtar Kelimeler:
BİLECİK4MahkemeCamiş4.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle