ŞİŞE-CAM DAVASINDA 10’UNCU DURUŞMADA DA SONUÇ ÇIKMADI

Şişe-Cam Grubu'na bağlı Cam-İş Madencilik ile Kristal-İş Sendikası arasında 'Yetki ve İş Kolu' davasının 10’uncu duruşmasından da sonuç çıkmadı, dava 4 Nisan tarihine ertelendi.

24 Ocak 2017 Salı 11:10
1684 Okunma
ŞİŞE-CAM DAVASINDA 10’UNCU DURUŞMADA DA SONUÇ ÇIKMADI
banner15

    Şişe-Cam Grubu'na bağlı Cam-İş Madencilik ile Kristal-İş Sendikası arasında 'Yetki ve İş Kolu' davasının 10’uncu duruşmasından da sonuç çıkmadı, dava 4 Nisan tarihine ertelendi. 

 

 

  Bilecik Cam-İş Madencilik A.Ş. çalışanlarının, Bursa Kristal-İş Sendikası'na üye oldukları dolayısıyla çalıştıkları iş yeri ile sendika arasında 'Yetki ve İş Kolu' davasının bugün Bilecik Asli Hukuk Mahkemesi'nde 10'uncu duruşması görüldü. Duruşma, Yargıtay’a giden dosyanın beklenmesi onun sonucuna göre karar verilmesi gerekçesiyle 4 Nisan 2017 tarihine ertelendi.

 


 

  “Temyiz edeceğimizi mahkemede de bildirdik”

 

   Mahkeme sonrası Bilecik Adliyesi önünde açıklama yapan Bursa Kristal-İş Sendikası avukatı Abdi Pesok, mahkemenin 4 Nisan tarihine ertelendiği belirterek, “Bugün iki ayrı dosyamız vardı. Birisi İş Kolu Tespit dosyası, birisi de sendikanın yetkisinin tespiti konusu. İş Kolu Tespit davasında maalesef aleyhimize karar çıktı. Bu iş kolunun cam, çimento, toprak iş kolunda değil, maden ve taş ocakları iş koluna girdiğine hükmetti mahkeme. Ancak bu son merhale değil, temyiz hakkımız vardır. Temyiz edeceğimizi mahkemede de bildirdik. Ona göre temyizin sonucunu bekleyeceğiz.

 

 

    Bizim yasalarımıza göre temyiz mahkemesi kesin olarak karar verme olanaklarına sahiptir. Bizim verdiğimiz dilekçeyle yeniden yargılamaya ihtiyaç duymadan 'ben bunu Cam-İş kolunda tespit ettim, ona göre kararını oluştur’ deme hakkı vardır. Yetki davasına gelince o dosyanın sonucunu bekleyeceğiz. O dosyanın sonucu eğer aleyhimize olacak olursa burası bir işletme haline gelmiş olduğu için Bilecik İş Mahkemesi’nin yetkisi ortadan kalkacak.

 

 

  Şirketin merkezinin bulunduğu İstanbul İş Mahkemesi yetkili olacaktır. Bundan sonra lehimize sonuç gelirse Yargıtay’dan her iki dosyada lehimize sonuçlanır ama aleyhimize gelecek olursa ikinci dosyayı ki Nisan’ın 4’üne kaldı. Bu mahkemenin görme yetkisi kalmayacak. Gerisini İstanbul İş Mahkemesi tamamlayacaktır” dedi.

Son Güncelleme: 24.01.2017 11:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle