ŞERİFPAŞA CAMİİ MEYDAN DÜZENLEME PROJESİNİN TEMELİ DUALARLA ATILDI

Bilecik Belediyesi tarafından şehir merkezine gerçekleştirilen Şerifpaşa Camii Meydan Düzenleme projesinin temeli dualarla atıldı.

12 Ekim 2017 Perşembe 15:07
984 Okunma
ŞERİFPAŞA CAMİİ MEYDAN DÜZENLEME PROJESİNİN TEMELİ DUALARLA ATILDI
banner15

 Bilecik Belediyesi tarafından şehir merkezine gerçekleştirilen Şerifpaşa Camii Meydan Düzenleme projesinin temeli dualarla atıldı.

 


  Temel atma törenine Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Müftüsü Necati Akkuş, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Tokgöz, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, Giyim ve Mensucat Odası Başkanı Haşim Balcı, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Temel atma töreni öncesi bir konuşma yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, dünden çok iyi oldukları, yarın daha iyi olabilmek için durmadan çalıştıklarını belirterek, "Burası şehrimizin merkez camilerinden birisi. Tarihi olan bir meydan. Yıllardır buralar değişimlere maruz kalmış. Okul yıllarımızda buralar park bahçe şeklindeydi. Artık bu bölgede yapılaşma da çoğaldığı zaman buralardaki yapılan yapılardan bölgenin nefes alacak yeri kalmadı. O yüzden ihtiyaçları da gidermek şartıyla burada belediye başkanlığı olarak güzel projeyi inşallah gerçekleştirdik'' dedi.

 


  ''Proje ile mahallemizin birçok ihtiyacını gidermiş olacağız''

  Yapılan proje ile şehir merkezi ve mahalle insanının birçok ihtiyacını giderileceğini vurgulayan Başkan Yağcı; ''Bu alan 700 metrekarelik bir alan. Altına 130 metrekare içerisine hem şadırvanlar abdesthaneleri hem de lavabo ihtiyaçlarının giderileceği erkek-bayan bölümleri olmak üzere güzel bir tesis yapılacak. Erkek bölümü daha büyük olacak. Ama bayan bölümünün içerisinde ise hanımların kıyafetlerini değiştireceği, emzirme odalarının olacağı mekanlar olacak. Üzerinde yine camii cemaatimizin ve bölgedeki insanlarımızın geldiğinde bu parkta dinlenecekleri güzel bir çay ocağı sohbet hane olacak.

 

 

 Mahallemizin muhtarına ilişkin muhtar odası olacak. Bu anlamda da büfe tarzında ihtiyaçların giderileceği ticari müessese olacak. Bunun dışında havuzlarla süslenecek bir meydan olacak ve huzur verecek. Şehrimizde güvercinlerin toplandığı böyle güzel bir mekanı ortak alanı da inşallah burada gerçekleştireceğiz" ifadelerine yer verdi.

 


  ''Yıl sonuna kadar projenin iskeletini tamamlamış olacağız''


  Proje iskeletinin yıl sonuna kadar oluşacağını ve çevre düzenlemesiyle birlikte alanın önümüzdeki yaz mevsimine hazır olacağını kaydeden Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
  ''Bu proje şehir merkezini düzenleme amacıyla yaptığımız bir proje. Bu 3 ayaklı bir proje. Birisi Seven Çarşısının olduğu yer, diğeri Elmas Büfelerin olduğu bölge, bir diğeri de burası yani Şerifpaşa Camii'nin önü. İnşallah bunda hedefimiz yılın sonuna kadar hızlı bir çalışmayla bunları giderip meydanın ana iskeletini ortaya koyacağız. Bitkileri ve diğer çalışmaları da bahara kadar hepsini bitirerek önümüzdeki yıl güzel bir şekilde bu anlamda burayı kullanma imkanına sahip olacağız. İnşallah camimizin önü de alanla uyumlu bir şekilde sil baştan yenilecek. Bu bölgede yeni inşaat çalışmaları da gündemde. İnşallah bu bölge belki de 5 yıl içinde topyekun bir yenilenme bu yeni yapıların dış mekan düzenlemesini de İmar Müdürlüğümüz dikkat edecek.''

 


  "Proje ile vatandaşımızın nefes alacağı mekanlar oluşacak''


  Bilecik Belediyesi tarafından projesi hazırlanan proje ile şehrin yeni cazibe merkezlerinden biri olacağını kaydeden Belediye Başkanı Selim Yağcı; ''Şerifpaşa Camii Meydan düzenlemesi çalışmaları ile Bilecik vizyon projelerden birine daha sahip oluyor. Şehir merkezinde yer alan ve insanların yoğun uğrak noktası olan Şerifpaşa Camii Meydanı, yeni projesi kapsamında; dinlenme ve yeşil alanlar, çocuk oyun alanları, su havuzları, şadırvan ve tuvaletlerin yanı sıra vatandaşların nefes alacağı yeni mekanlar sunacak. Şehir estetiğine uygun birçok görseli ile birlikte yeni uğrak alanlarından biri olacak Şerifpaşa Camii Meydan Projesinde mahalle sakinlerinin nefes alabilecekleri ve ikramlardan faydalanabileceği butik iş yerleri de yer alacak" dedi.

 


  ''Bu alan tarihi kimliğine uygun yeni bir yapılanmaya girecek''


  Projenin gerçekleştirildiği alanın tarihi kimliğine uygun yeni bir yapılanmaya gideceğine vurgu yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı,sözlerini şöyle devam etti;
  ''Burası tarihi kimliğine uygun yeni bir yapılanma içerisinde olacak. Hak etmiş olduğu merkezi değeri geleneksel o değeri burada kazandıracağız. Burada gelen ziyaretçilerin de rahatlıkla gelebilecekleri kullanabilecekleri içerisinde fotoğraf çekinebilecekleri güzel bir mekan olacağını düşünüyoruz.

 

 

 Bu heyecanla bu temeli atacağız. Çok kısa süre içerisinde sağlık  sıhhatle açılışını da yapmayı Cenab-ı Hak nasip etsin diliyorum. Projenin hazırlanmasında ve gerçekleşmesinde katkısı olan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, kolaylıklar diliyorum. 1 Ocak 2018 geldiğinde inşallah burada şadırvanlardan sıcak sularımız akacak, Allah'ın izniyle buradan abdest alarak açılışını yapacağız."

 


  Şerif Paşa Camii İmamı Mehmet Ali Kaya tarafından duaların edildiği temel atma töreni kesilen kurban eşliğinde protokol üyelerinin beton mikserinin butonuna basması ile gerçekleştirildi. Tören, sonrası Şerifpaşa Camii önünde vatandaşlara aşure ikramı ile sona erdi.

 

Son Güncelleme: 12.10.2017 15:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle