SERDAR TUNCER VE HAYATİ İNANÇ BİLECİKLİLER İLE BULUŞTU

Bilecik Belediyesi, 2015 yılı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında, sunucu, şair, yazar Serdar Tuncer ve Hayati İnaç'ı Bilecikliler ile buluştu.

27 Ocak 2015 Salı 08:34
1439 Okunma
SERDAR TUNCER VE HAYATİ İNANÇ BİLECİKLİLER İLE BULUŞTU

Bilecik Belediyesi, 2015 yılı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında, sunucu, şair, yazar Serdar Tuncer ve Hayati İnaç'ı Bilecikliler ile buluştu. 

 

 

  Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezine gerçekleştirilen programda, ''Kalbe Düşünce'' adlı programda, TRT’de Can Veren Pervaneler adlı programın moderatörlüğünü Hayati İnanç, sunucu, şair ve yazar Serdar Tuncer'in yorumu, sanatçı Cihan Yıldız ve ekibinin eserleri ile muhteşem bir gece yaşandı. Programın başında Osmanlı Devleti’nin Kuruluş tarihi olarak bilinen 27 Ocak 1299 tarihinin aynı güne denk gelmesi münasebeti ile Bilecik Belediyesi tarafından Osmanlı Devleti’nin kuruluşunu sinevizyonda 15 dakikalık animasyon minyatürlerle gelen misafirlere aktarıldı.

 

 

  Serdar Tuncer'in, kendine has üslubuyla şiirlerini seslendirdiği programda, Divan Edebiyatı'na gönül veren Hayati İnanç, divan edebiyatından mısraları okuyup yorumlamanın yanı sıra, toplum olarak Osmanlıca’ya olan gereklilikten söz etti.

 

 

  Belediye Başkanı Selim Yağcı, programda yaptığı konuşmada, bir kış gecesini gerçekleştirilen güzel bir programla ısıttıklarını belirtti. Yağcı, programın, kuruluşun beşiği olan Şehri Bilecik’te Osmanlı Devleti’nin kuruluşunun 716. yıl dönümüne denk gelmesi bizi daha da heyecanlandırdığını belirterek, "Ben öncelikle bizlere böyle güzel ve faydalı bir zaman dilimini geçirme fırsatı verdikleri için konuklarıma çok teşekkür ediyorum. Bugün Bilecik'te Divan Edebiyatı ve Osmanlıcanın güzelliklerinden söz ettik. Şunu da belirtmekte fayda var. Bugün aynı zamanda güzel bir tevafuk yaşadık.

 

 

Çünkü ecdadımızdan konuştuğumuz bugün aynı zamanda Osmanlı Cihan Devleti'nin kuruluşunun 716. kuruluş yıl dönümü. Ben bu vesileyle bizlere bu cennet vatanı emanet eden bütün büyüklerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Cenabı Allah, onlardan ebediyen razı olsun. Sözlerimi, Serdar Tuncer, konuğu Hayati İnanç hocamız ve sanatçımız Cihan Yıldız ile ekibine teşekkürlerimi sunarak, sonlandırmak istiyorum. Hep birlikte daha iyiye daha güzele gitmek temennisiyle hoşça kalın” dedi.

 

 

  Belediye Başkanı Selim Yağcı, programın sonunda Hayati İnanç'a, üzerinde Osmanlı Arması'nın bulunduğu bir tablo hediye etti.

 

Son Güncelleme: 27.01.2015 08:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle