SAHTE PARA OPERASYONU

Nevşehir’de piyasaya sahte para sürmek ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından dolayı iki kişi tutuklandı.

16 Aralık 2015 Çarşamba 11:23
1554 Okunma
SAHTE PARA OPERASYONU

 Nevşehir’de piyasaya sahte para sürmek ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından dolayı iki kişi tutuklandı. 

 

 

  Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin İl genelinde piyasaya sahte para süren şahıslar ile ilgili yapmış olduğu çalışmalarda İl merkezinde bulunan bankamatikler önünde para çeken vatandaşların yanına giderek üzerinde bulunan 200 TL sahte banknotları vatandaşa verip, 200 TL’lik bozuk para alan şüphelilerin olduğu bilgisi alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından şüphelilerden M. Y isimli şahıs İl merkezinde, diğer şüpheliler İ. Ç. ve S. D. isimli şahıslar ise kullanmış oldukları araçla birlikte Kayseri İl Merkezinde yakalandı.  Her üç şüphelinin üzerinde ve araçta yapılan arama neticesinde, toplam seksen sekiz (88) adet 200 TL’ lik banknotlar halinde on yedi bin altı yüz  (17 bin 600 TL) sahte para ele geçirildi.  Adı geçen şahısların Bilecik’te 2, Eskişehir’de 4, Kırşehir’de 1 olaya karıştıkları tespit edilirken şahısların şebeke bağlantısı olup olmadığı konusunda çalışmaların devam ettiği açıklandı.

  Ayrıca şahısların üzerlerinden çıkan ve suçtan elde ettikleri değerlendirilen toplam altı bin altı yüz altmış beş (6.665 TL) ve yüz (100) Dolar paraya el konuldu.

 

  Piyasaya sahte para sürdükleri iddiasıyla yakalanan M.Y. ve İ.Ç. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken S.D. ise mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Son Güncelleme: 16.12.2015 11:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle